חיטה בירקות שורש
מתכון של השף ירון עמר מ"אקוורלה" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג חיטה
- 2 בצלים קלופים
- 2 שיני שום קלופות
- 1 גזר קלוף
- 1 כרישה קלופה
- 1 זר פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמן זית
- ליטר וחצי מים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. משרים את החיטה בסיר עם מים קרים במשך שעתיים.
- 2. חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
- 3. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את החיטה.
- 4. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
- 5. מוסיפים מלח פלפל פטרוזיליה קצוצה ומטפטפים שמן זית מעל.