קדירת עוף וחיטה

מתכון בסיסי של "ויטה אדמה" מפורום וואלה! אוכל.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קדרת עוף וחיטה  ( פורום וואלה אוכל ). מערכת וואלה!
קדרת עוף וחיטה ( פורום וואלה אוכל )

מצרכים

  • 1 עוף שלם
  • 1 חבילה חיטה (500 גרם)
  • 2 בצלים
  • 2 עגבניות
  • שמן זית
  • פלפל שחור, מלח, בהרט (תערובת תיבלון), קינמון, עלי דפנה, 4 תרמילי הל
  • קדרת חרס

אופן ההכנה

  • 1. משרים את החיטה במים לחצי שעה, מסננים ושוטפים.
  • 2. משמנים תחתית הקדרה בשמן זית.
  • 3. פורסים הבצלים והעגבניות לפרוסות עבות ומרפדים את תחתית הקדרה. מניחים את העוף בשלמותו על מצע הירקות. מסדרים סביב העוף את החיטה ומוסיפים את התבלינים.
  • 4. ממלאים במים כ-2 ס"מ מתחת לשפת הקדרה. אופים בתנור בחום 100מעלות כל הלילה (כמו אפיית חמין) או שעה ראשונה 180 מעלות ואח"כ 140 לעוד 3 שעות.
  • גיוונים
  • * ניתן להשתמש בברווז או בשוקי אווז, אפשר לשלב קורקבני עוף או הודו.
  • * במקום חיטה ניתן להשתמש באורז מלא או בקטניות (שעועית, חומוס) שהושרו לילה.
  • את ריפוד הסיר ניתן לגוון בירקות אחרים כגון כרובית או פרוסות חצילים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully