- 1. משרים את החיטה במים לחצי שעה, מסננים ושוטפים.
-
- 2. משמנים תחתית הקדרה בשמן זית.
-
- 3. פורסים הבצלים והעגבניות לפרוסות עבות ומרפדים את תחתית הקדרה. מניחים את העוף בשלמותו על מצע הירקות. מסדרים סביב העוף את החיטה ומוסיפים את התבלינים.
-
- 4. ממלאים במים כ-2 ס"מ מתחת לשפת הקדרה. אופים בתנור בחום 100מעלות כל הלילה (כמו אפיית חמין) או שעה ראשונה 180 מעלות ואח"כ 140 לעוד 3 שעות.
-
- גיוונים
-
- * ניתן להשתמש בברווז או בשוקי אווז, אפשר לשלב קורקבני עוף או הודו.
- * במקום חיטה ניתן להשתמש באורז מלא או בקטניות (שעועית, חומוס) שהושרו לילה.
- את ריפוד הסיר ניתן לגוון בירקות אחרים כגון כרובית או פרוסות חצילים.