עוף בדובדבנים ובירה
נתי שפריר מפרסקו מכין מנת עוף מיוחדת בטעמים מתוקים-חריפים-חמצמצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים
- 8 שוקי עוף
- מעט קמח לקימוח שוקי העוף
- 1/2 קילו דובדבנים
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 ראש שום חצוי
- 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- 3 גבעולי טימין
- 1 כוס בירה בהירה
- כוס מים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר רחב עם שמן הזית.
- 2. מקמחים את שוקי העוף.
- 3. בסיר נמוך ורחב מטגנים את שוקי העוף עד להשחמה מכל הכיוונים. מוסיפים את פלחי הבצל, השום, הדובדבנים הטימין והג'ינג'ר. מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
- 4. מוסיפים את הבירה וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ45 דקות על להבה נמוכה. מקפידים שכמות הנוזל בסיר תהיה בחצי גובה השוקיים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.