עוף ממולא באורז ופירות יבשים

השף אביב משה עם מתכון פשוט לארוחה מושלמת. אפשר גם לאפות את המלית בשקית נפרדת, לטובת הצמחונים שבמשפחה שגם רוצים לאכול כמו שצריך.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה!
עוף ממולא אביב משה. איליה מלניקוב
הפסח שלנו,
עוף ממולא אביב משה(צילום: איליה מלניקוב הפסח שלנו)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 עוף טרי במשקל 1.5-2 ק"ג
  • שקית קוקי
  • למלית:
  • 1/2 1 כוסות אורז מבושל
  • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
  • 5 תאנים מיובשות, קצוצות
  • 1/2 כוס צימוקים כהים (רצוי צימוקים אוזבקים)
  • 3 כפות צנוברים
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי קצוץ - לא חובה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • לתיבול העוף:
  • 1/4 כוס שמן תירס (או שמן צמחי אחר)
  • 5 כפות סילאן
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • מלח גס
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. שוטפים היטב את העוף ומייבשים. נזהרים לא לקרוע את העור.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המלית, וממלאים את חלל הבטן של העוף. דוחסים את המלית ובעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף. אם נשארה לכם מלית, אפשר להניחה סביב העוף.
  • 4. מערבבים את חומרי התיבול ומורחים היטב את העוף מכל צדדיו.
  • 5. מכניסים את העוף לשקית קוקי, אוטמים את השקית, וצולים שעה וחצי, עד שהוא רך מאוד והבשר כמעט נופל מהעצמות.
  • 6. מגישים לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully