וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף ממולא באורז ופירות יבשים

השף אביב משה עם מתכון פשוט לארוחה מושלמת. אפשר גם לאפות את המלית בשקית נפרדת, לטובת הצמחונים שבמשפחה שגם רוצים לאכול כמו שצריך.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

עוף ממולא אביב משה. איליה מלניקוב
הפסח שלנו,
עוף ממולא אביב משה/איליה מלניקוב הפסח שלנו

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 עוף טרי במשקל 1.5-2 ק"ג
  • שקית קוקי
  • למלית:
  • 1/2 1 כוסות אורז מבושל
  • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
  • 5 תאנים מיובשות, קצוצות
  • 1/2 כוס צימוקים כהים (רצוי צימוקים אוזבקים)
  • 3 כפות צנוברים
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי קצוץ - לא חובה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • לתיבול העוף:
  • 1/4 כוס שמן תירס (או שמן צמחי אחר)
  • 5 כפות סילאן
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • מלח גס
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. שוטפים היטב את העוף ומייבשים. נזהרים לא לקרוע את העור.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המלית, וממלאים את חלל הבטן של העוף. דוחסים את המלית ובעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף. אם נשארה לכם מלית, אפשר להניחה סביב העוף.
  • 4. מערבבים את חומרי התיבול ומורחים היטב את העוף מכל צדדיו.
  • 5. מכניסים את העוף לשקית קוקי, אוטמים את השקית, וצולים שעה וחצי, עד שהוא רך מאוד והבשר כמעט נופל מהעצמות.
  • 6. מגישים לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully