מתכונים חמים

עוף ממולא באורז ופירות יבשים

השף אביב משה עם מתכון פשוט לארוחה מושלמת. אפשר גם לאפות את המלית בשקית נפרדת, לטובת הצמחונים שבמשפחה שגם רוצים לאכול כמו שצריך.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוף ממולא אביב משה (צילום: יח"צ, איליה מלניקוב הפסח שלנו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 עוף טרי במשקל 1.5-2 ק"ג
  • שקית קוקי
  • למלית:
  • 1/2 1 כוסות אורז מבושל
  • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
  • 5 תאנים מיובשות, קצוצות
  • 1/2 כוס צימוקים כהים (רצוי צימוקים אוזבקים)
  • 3 כפות צנוברים
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי קצוץ - לא חובה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • לתיבול העוף:
  • 1/4 כוס שמן תירס (או שמן צמחי אחר)
  • 5 כפות סילאן
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • מלח גס
  • 1/4 כוס מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. שוטפים היטב את העוף ומייבשים. נזהרים לא לקרוע את העור.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המלית, וממלאים את חלל הבטן של העוף. דוחסים את המלית ובעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף. אם נשארה לכם מלית, אפשר להניחה סביב העוף.
  • 4. מערבבים את חומרי התיבול ומורחים היטב את העוף מכל צדדיו.
  • 5. מכניסים את העוף לשקית קוקי, אוטמים את השקית, וצולים שעה וחצי, עד שהוא רך מאוד והבשר כמעט נופל מהעצמות.
  • 6. מגישים לשולחן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully