עוף ממולא באורז ופירות יבשים
השף אביב משה עם מתכון פשוט לארוחה מושלמת. אפשר גם לאפות את המלית בשקית נפרדת, לטובת הצמחונים שבמשפחה שגם רוצים לאכול כמו שצריך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 עוף טרי במשקל 1.5-2 ק"ג
- שקית קוקי
- למלית:
- 1/2 1 כוסות אורז מבושל
- 8 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
- 5 תאנים מיובשות, קצוצות
- 1/2 כוס צימוקים כהים (רצוי צימוקים אוזבקים)
- 3 כפות צנוברים
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי קצוץ - לא חובה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית כמון
- מלח לפי הטעם
- לתיבול העוף:
- 1/4 כוס שמן תירס (או שמן צמחי אחר)
- 5 כפות סילאן
- 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
- מלח גס
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2. שוטפים היטב את העוף ומייבשים. נזהרים לא לקרוע את העור.
- 3. מערבבים את כל חומרי המלית, וממלאים את חלל הבטן של העוף. דוחסים את המלית ובעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף. אם נשארה לכם מלית, אפשר להניחה סביב העוף.
- 4. מערבבים את חומרי התיבול ומורחים היטב את העוף מכל צדדיו.
- 5. מכניסים את העוף לשקית קוקי, אוטמים את השקית, וצולים שעה וחצי, עד שהוא רך מאוד והבשר כמעט נופל מהעצמות.
- 6. מגישים לשולחן.