- למילוי:
- 1. במחבת קטנה ממיסים את הסוכר על חום נמוך. כשהוא מתחיל להשחים מעט, מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהתפוחים רכים, אבל לא הופכים למחית.
-
- 2. במחבת אחרת מחממים שמן זית או חמאה ומאדים מעט את הבצל, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומבשלים עד שהפטריות הגירו את נוזליהן. מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הפטרוזיליה.
-
- 3. מערבבים את תערובת התפוחים עם תערובת הבצל, הערמונים והפטריות. בודקים תיבול ומצננים.
-
- לעוף:
- 1. מניחים את חזות העוף כשהצד של העור מונח על משטח העבודה.
-
- 2. בעזרת סכין קטנה יוצרים כיס מילוי, שעומקו 1/2 ס"מ, לאורך חזה העוף. ממלאים, אבל לא יותר מדי.
-
- 3. מצפים את חזה העוף כמו שניצל - מקמחים, טובלים בביצה טרופה, ומצפים בפירורי לחם.
-
- 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות (טיגון בשמן קר יניס מנה ספוגת שמן). מטגנים עד שהחזות מזהיבים.
-
- 5. מעבירים למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות לכ-10 דקות (שלב זה אינו הכרחי, הוא רק יבטיח שהמילוי יהיה חם מאוד).