מתכונים חמים

חזה עוף ממולא בערמונים ותפוחים

מנה נפלאה, המשלבת מספר מרקמים וניגוד טעמים. אפשר להגיש עם כרוב מבושל ברוטב יין אדום, או סלט שעועית ירוקה ורוטב צ'אטני

מתכון מאת: מיכאל כץ, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חזה עוף בערמונים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • למילוי:
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 6 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות של כ-1 ס"מ
  • 2 תפוחי גולד דלישס או גראנד סמית, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 שקית (200 גרם) ערמונים קלופים וקצוצים גס
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן זית או כף חמאה
  • חומרים להכנת העופות:
  • 4 חזות עוף
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות קמח
  • מלח פלפל
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו (פירורי לחם יפנים)
  • שמן לטיגון עמוק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • למילוי:
  • 1. במחבת קטנה ממיסים את הסוכר על חום נמוך. כשהוא מתחיל להשחים מעט, מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהתפוחים רכים, אבל לא הופכים למחית.
  • 2. במחבת אחרת מחממים שמן זית או חמאה ומאדים מעט את הבצל, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומבשלים עד שהפטריות הגירו את נוזליהן. מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  • 3. מערבבים את תערובת התפוחים עם תערובת הבצל, הערמונים והפטריות. בודקים תיבול ומצננים.
  • לעוף:
  • 1. מניחים את חזות העוף כשהצד של העור מונח על משטח העבודה.
  • 2. בעזרת סכין קטנה יוצרים כיס מילוי, שעומקו 1/2 ס"מ, לאורך חזה העוף. ממלאים, אבל לא יותר מדי.
  • 3. מצפים את חזה העוף כמו שניצל - מקמחים, טובלים בביצה טרופה, ומצפים בפירורי לחם.
  • 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות (טיגון בשמן קר יניס מנה ספוגת שמן). מטגנים עד שהחזות מזהיבים.
  • 5. מעבירים למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות לכ-10 דקות (שלב זה אינו הכרחי, הוא רק יבטיח שהמילוי יהיה חם מאוד).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully