וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף ממולא בערמונים ותפוחים

מנה נפלאה, המשלבת מספר מרקמים וניגוד טעמים. אפשר להגיש עם כרוב מבושל ברוטב יין אדום, או סלט שעועית ירוקה ורוטב צ'אטני

מתכון מאת: מיכאל כץ, מערכת וואלה

חזה עוף בערמונים. טלי מאייר
חזה עוף בערמונים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • למילוי:
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 6 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות של כ-1 ס"מ
  • 2 תפוחי גולד דלישס או גראנד סמית, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 שקית (200 גרם) ערמונים קלופים וקצוצים גס
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן זית או כף חמאה
  • חומרים להכנת העופות:
  • 4 חזות עוף
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות קמח
  • מלח פלפל
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו (פירורי לחם יפנים)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • למילוי:
  • 1. במחבת קטנה ממיסים את הסוכר על חום נמוך. כשהוא מתחיל להשחים מעט, מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהתפוחים רכים, אבל לא הופכים למחית.
  • 2. במחבת אחרת מחממים שמן זית או חמאה ומאדים מעט את הבצל, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומבשלים עד שהפטריות הגירו את נוזליהן. מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  • 3. מערבבים את תערובת התפוחים עם תערובת הבצל, הערמונים והפטריות. בודקים תיבול ומצננים.
  • לעוף:
  • 1. מניחים את חזות העוף כשהצד של העור מונח על משטח העבודה.
  • 2. בעזרת סכין קטנה יוצרים כיס מילוי, שעומקו 1/2 ס"מ, לאורך חזה העוף. ממלאים, אבל לא יותר מדי.
  • 3. מצפים את חזה העוף כמו שניצל - מקמחים, טובלים בביצה טרופה, ומצפים בפירורי לחם.
  • 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות (טיגון בשמן קר יניס מנה ספוגת שמן). מטגנים עד שהחזות מזהיבים.
  • 5. מעבירים למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות לכ-10 דקות (שלב זה אינו הכרחי, הוא רק יבטיח שהמילוי יהיה חם מאוד).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully