וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף ביין אדום, בייקון וערמונים

בחרתי להשתמש בשוקיים כי אצלנו כולם רבים עליהם, אבל אפשר להשתמש בכרעיים או בעוף מחולק.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

עוף. Artoday
עוף

מצרכים למתכון

  • 12 שוקי עוף יפים ובגודל אחיד
  • 40 גר' חמאה
  • 12 בצלי שאלוט
  • 150 גר' בייקון חתוך לקוביות
  • 5 שיני שום
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים גס
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
  • 4 ארטישוק ירושלמי
  • 100 גר' ערמונים בואקום
  • 2 עלי דפנה
  • 5 ענפי טימין
  • 3-5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 כפות קמח
  • בקבוק יין אדום (זה שאתם הכי אוהבים לשתות)
  • ¼ כוס קוניאק
  • מלח, פלפל גרוס
  • להגשה:
  • אורז לבן
  • אספרגוס מאודה

אופן ההכנה

  • 1.משרים את השוקיים ביין אדום למשך 12 שעות, במקרר.
  • 2. מסננים את השוקיים ושומרים את היין.
  • 3. מייבשים את השוקיים ומחממים היטב מחבת גדולה וכבדה. (אם השארתם את העור אין צורך לשמן את המחבת).
  • 4. כשהמחבת לוהטת מניחים את השוקיים וצולים מכל הצדדים.
  • 5. כשהשוקיים זהובים ויפים, מוציאים מהמחבת וממיסים את החמאה.
  • 6. מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים מעט.
  • 7. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הארטישוקים והבייקון.
  • 8. מטגנים את השורשים והבייקון מספר דקות על אש בינונית.
  • 9. זורים את הקמח ובוחשים.
  • 10. מוסיפים את השוקיים למחבת, יוצקים את הקונייאק ומשלהבים.
  • 11. מוסיפים את היין והתבלינים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הערמונים.
  • 12. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים מכוסה כשעה עד שעה וחצי.
  • 13. מפרידים בין הנוזל לשאר מרכיבי התבשיל וממשיכים לצמצם את הנוזל עד למחצית.
  • 14. להגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה גדולה אורז לבן, עליו משעינים 2-3 שוקיים וליד מניחים מספר ענפי אספרגוס.
  • 15. יוצקים מסביב למנה מרוטב היין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully