- 1.משרים את השוקיים ביין אדום למשך 12 שעות, במקרר.
-
- 2. מסננים את השוקיים ושומרים את היין.
-
- 3. מייבשים את השוקיים ומחממים היטב מחבת גדולה וכבדה. (אם השארתם את העור אין צורך לשמן את המחבת).
-
- 4. כשהמחבת לוהטת מניחים את השוקיים וצולים מכל הצדדים.
-
- 5. כשהשוקיים זהובים ויפים, מוציאים מהמחבת וממיסים את החמאה.
-
- 6. מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים מעט.
-
- 7. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הארטישוקים והבייקון.
-
- 8. מטגנים את השורשים והבייקון מספר דקות על אש בינונית.
-
- 9. זורים את הקמח ובוחשים.
-
- 10. מוסיפים את השוקיים למחבת, יוצקים את הקונייאק ומשלהבים.
-
- 11. מוסיפים את היין והתבלינים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הערמונים.
-
- 12. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים מכוסה כשעה עד שעה וחצי.
-
- 13. מפרידים בין הנוזל לשאר מרכיבי התבשיל וממשיכים לצמצם את הנוזל עד למחצית.
-
- 14. להגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה גדולה אורז לבן, עליו משעינים 2-3 שוקיים וליד מניחים מספר ענפי אספרגוס.
-
- 15. יוצקים מסביב למנה מרוטב היין.