עוף בקארי של השף אבי ביטון
כל מי שהיה בהודו (או במסעדות הודיות) יודע שהמפתח לעוף בקארי הוא קודם כל בטעמים, אבל גם במרקם של הרוטב. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה", עושה את זה כמו שצריך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 350 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- כף אבקת קארי (או משחה)
- פחית חלב קוקוס
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור בצל ירוק קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות
- כף סוכר שטוחה
- 3 כפות שמן קנולה
- לאורז:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- כף שטוחה זרעי כוסברה
- 4 תרמילי הל
- כפית שטוחה זרעי כמון
- רבע כפית קינמון טחון
- חצי כפית כורכום
- מלח
- 3 כוסות מים רותחים
- 5 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האורז: בסיר בינוני מטגנים קלות את תרמילי ההל וזרעי הכוסברה והכמון בשמן, מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.
- 2. מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים הטחונים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
- 3. מכינים את העוף: בסיר רחב מטגנים את קוביות העוף במעט שמן, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את אבקת הקארי, חלב הקוקוס, הסוכר, השום, וחצי מכמות הבצל הירוק והכוסברה ומבשלים כ-15 דקות.
- 4. מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- 5. מגישים לצד האורז הבסמטי.