וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל בקארי וקוקוס

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

שניצל משודרג (נגה משל). מערכת וואלה
שניצל משודרג (נגה משל)

מצרכים למתכון

  • 300 גר' חזה עוף (לבקש מהקצב הכי דק שאפשר)
  • 2 ביצים
  • לציפוי:
  • קמח
  • כוס פירורי לחם
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • ½ כוס בוטנים טחונים
  • חופן שומשום (לא חובה)
  • למילוי:
  • 1 בננה
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 תפוח עץ מסוג גרנד מקולף וחתוך דק
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 300 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 כפיות קארי
  • כפית ג'ינג'ר (או פיסת ג'ינג'ר טרי מגורר – כ 1 ס"מ)
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: בסיר קטן, מזהיבים את הבצל הקצוץ ומוסיפים את תפוח העץ והשום. מטגנים קלות.
  • 2. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את האש, לוקחים מעט מהרוטב שבסיר ומערבבים עם הקארי. מוסיפים לסיר.
  • 4. מוסיפים ג'ינג'ר, מלח ופלפל לבן.
  • 5. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. (כ – 5 דקות).
  • 6. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
  • 7. מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם תערובת של פירורי לחם, שקדים, בוטנים ושומשום.
  • 8. מועכים בננה גדולה במזלג.
  • 9. מניחים על גבי משטח עבודה נתח של חזה עוף (אם יש צורך מדקקים אותו עוד), מורחים שכבה דקה של מחית בננה על מחצית מהשטח וסוגרים בקיפול את המחצית שאיננה מרוחה.
  • 10. מהדקים בעדינות בשוליים וטובלים בקמח.
  • 11. טובלים בביצים הטרופות ולאחר מכן בתערובת הפירורים. כך ממשיכים עם שאר הנתחים.
  • 12. כשכל הנתחים מצופים, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  • 13. נזהרים מאד לא לשרוף את הציפוי ואם יש צורך, מחליפים את השמן במהלך הטיגון.
  • 14. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג.
  • 15. מכניסים את השניצלים לתנור חם למשך 10 – 5 דקות.
  • 16. בינתיים, מחממים את הרוטב ומרכיבים את המנה.
  • 17. מניחים על גבי צלחת אורז לבן, לידו מניחים את השניצל ומסביב, מעט מן הרוטב.
  • 18. אפשר לפזר על המנה תערובת של בוטנים ו/או אגוזי קשיו גרוסים וקוקוס קלוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully