סנדביץ' עוף וצ'אטני תפוחים
סנדביץ' שהיה רב מכר בלחם ארז בזמנו. ארז קומרובסקי מגיש שילוב מוצלח ומפתיע בין מתיקות התפוח לחזה עוף, ואריסה חריפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 כריכים גדולים
- לצ'אטני
- 4-5 תפוחי עץ גראני סמית/גולדן דלישס
- 4-5מ ס"מ ג'ינג'ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1-2 פלפל אדום חריף מגולען וקצוץ
- 1/2-1/3 כוס סוכר
- 1/3 כוס חומץ תפוחים איכותי
- 1/2 כפית זרעוני חרדל
- 2 שיני שום
- 1 כפית כורכום
- לחזה עוף:
- 1 ק"ג חזה עוף
- 3-4 כפות אריסה ביתית מעורבבת עם 1/3 כוס שמן זית
- לחם: רצוי פוקאצ'ה שטוחה או כל לחם אחר שאוהבים
- עלי אורוגולה
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את התפוחים, מגלענים. חותכים לקוביות ומבשלים בסיר שטוח עם תחתית עבה עם הצ'ילי, כורכום, שום, זרעוני חרדל, ג'ינג'ר חומץ וסוכר. חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי לא להרוס את מרקם הפרי ולהפוך אותו לפירה בטעות.
- 2. לחזה העוף: משרים את החזה באריסה למשך 12 שעות. צולים על גריל פחמים/ מחבת ברזל עד שעשוי אבל לא יבש. פורסים וממליחים במעט מלח ים גס.