קציצות עוף ותפוח מוקפץ
קציצות עוף בשילוב מפתיע של תפוחי גולדן דלישס שמאזנים את הטעם. שימו לב פטנט המרעיש - מיץ במקום ג'ינג'ר מגורד, שמקנה עקצוץ עדין ברקע
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-15 קציצות (תלוי בגודל)
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
- 2 כפות מיץ ג'ינג'ר סחוט טרי (סוחטים ביד את בשר הג'ינג'ר המגורד על פומפיה- והנוזל שיוצא זה המיץ)
- 1 פלפל ירוק חריף מאוד - לפי הטעם
- 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק דק
- 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ דק דק
- מלח ים גס לפי הטעם
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח חומוס קלוי (כמו לגונדי)
- 4 שיני שום כתושות
- לרוטב:
- 10 תפוחי עץ טריים מזן גולדן דלישס, קלופים
- חמאה מזוקקת - גהי (למתכון כשר מחליפים בשמן זית)
- 1/2 כפית סוכר דמררה
- להגשה
- עלי נענע
- 4 חצאי ליים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות. נותנים לנוח בקערה כשעה, מכוסה בניילון נצמד.
- 2. מכינים מהתערובת קציצות עגולות ומשטחים מעט. מחממים מחבת עם גהי/ שמן זית ומטגנים אותן מעט משני הצדדים להזהבה.
- 3. מוסיפים למחבת את התפוחים עם עוד גהי/שמן זית ומעט סוכר דמררה. מערבבים.
- 4. מוסיפים עלי נענע מלמעלה, מסירים מהאש ומגישים עם חצאי ליים.