מתכונים חמים

קציצות עוף ותפוח מוקפץ

קציצות עוף בשילוב מפתיע של תפוחי גולדן דלישס שמאזנים את הטעם. שימו לב פטנט המרעיש - מיץ במקום ג'ינג'ר מגורד, שמקנה עקצוץ עדין ברקע

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

(צילום: אנצ'ו ג'וש עריכה: רן צימט

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-15 קציצות (תלוי בגודל)
  • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
  • 2 כפות מיץ ג'ינג'ר סחוט טרי (סוחטים ביד את בשר הג'ינג'ר המגורד על פומפיה- והנוזל שיוצא זה המיץ)
  • 1 פלפל ירוק חריף מאוד - לפי הטעם
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק דק
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ דק דק
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח חומוס קלוי (כמו לגונדי)
  • 4 שיני שום כתושות
  • לרוטב:
  • 10 תפוחי עץ טריים מזן גולדן דלישס, קלופים
  • חמאה מזוקקת - גהי (למתכון כשר מחליפים בשמן זית)
  • 1/2 כפית סוכר דמררה
  • להגשה
  • עלי נענע
  • 4 חצאי ליים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות. נותנים לנוח בקערה כשעה, מכוסה בניילון נצמד.
  • 2. מכינים מהתערובת קציצות עגולות ומשטחים מעט. מחממים מחבת עם גהי/ שמן זית ומטגנים אותן מעט משני הצדדים להזהבה.
  • 3. מוסיפים למחבת את התפוחים עם עוד גהי/שמן זית ומעט סוכר דמררה. מערבבים.
  • 4. מוסיפים עלי נענע מלמעלה, מסירים מהאש ומגישים עם חצאי ליים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully