וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות עוף ותפוח מוקפץ

קציצות עוף בשילוב מפתיע של תפוחי גולדן דלישס שמאזנים את הטעם. שימו לב פטנט המרעיש - מיץ במקום ג'ינג'ר מגורד, שמקנה עקצוץ עדין ברקע

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!

צילום: אנצ'ו ג'וש עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • לכ-15 קציצות (תלוי בגודל)
  • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
  • 2 כפות מיץ ג'ינג'ר סחוט טרי (סוחטים ביד את בשר הג'ינג'ר המגורד על פומפיה- והנוזל שיוצא זה המיץ)
  • 1 פלפל ירוק חריף מאוד - לפי הטעם
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק דק
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ דק דק
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח חומוס קלוי (כמו לגונדי)
  • 4 שיני שום כתושות
  • לרוטב:
  • 10 תפוחי עץ טריים מזן גולדן דלישס, קלופים
  • חמאה מזוקקת - גהי (למתכון כשר מחליפים בשמן זית)
  • 1/2 כפית סוכר דמררה
  • להגשה
  • עלי נענע
  • 4 חצאי ליים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות. נותנים לנוח בקערה כשעה, מכוסה בניילון נצמד.
  • 2. מכינים מהתערובת קציצות עגולות ומשטחים מעט. מחממים מחבת עם גהי/ שמן זית ומטגנים אותן מעט משני הצדדים להזהבה.
  • 3. מוסיפים למחבת את התפוחים עם עוד גהי/שמן זית ומעט סוכר דמררה. מערבבים.
  • 4. מוסיפים עלי נענע מלמעלה, מסירים מהאש ומגישים עם חצאי ליים.
  • קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה

  • קונפי שוק אווז בדובדבנים

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • פאי תפוחים בטוסטר משולשים

  • סנדביץ' עוף וצ'אטני תפוחים

  • עוף ממולא אורז ופירות יבשים

  • פרגיות עם תאנים וסילאן

  • חזה עוף ממולא בערמונים ותפוחים

  • קדרת עוף עם דובדבנים

  • עוף עסיסי עם משמשים

  • סלט שניצלונים מנגו ופקאן

  • עוף אפוי עם תפוחים ופלפל ירוק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully