וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאנים ממולאות עוף

אלו תאנים שיפתיעו את כל מי שטועם אותן. טעמן המתקתק מלווה את מילוי העוף הנעים בצורה מושלמת. מתכון של השף משה בסון ממסעדת "אקליפטוס" בירושלים.

מתכון מאת: משה בסון, מערכת וואלה!

שבעת המינים במסעדת אקליפטוס. נמרוד סונדרס
שבעת המינים במסעדת אקליפטוס

מצרכים למתכון

  • 18 תאנים טריות או 18 דבלים (תאנים מיובשות)
  • למלית:
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חזה עוף פרוס כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס"מ), חתוך לקוביות קטנות
  • או 300 גרם פטריות טריות
  • ½ כפית מלח (לעוף מוכשר)
  • 1 כפית הל קלוי וטחון טרי
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית קינמון
  • לרוטב:
  • 3 כפות גדושות רסק תמרהינדי או רוטב תמרהינדי
  • ½ כפית הל טחון
  • ½ כפית פלפל אנגלי טחון
  • מקל קינמון באורך 7 ס"מ
  • תאנה מיובשת, קצוצה דק
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כפות סילאן או סוכר חום
  • ½ כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן הזית. מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שצבע העוף משתנה ללבן. מסירים מהאש ומצננים.
  • 2. חותכים ¾ מצוואר התאנה, מקפלים את ה"כובע", מרוקנים כמחצית מבשר התאנה (בדבלים: פותחים את הדבלים בחתך צד זעיר), וממלאים אותן.
  • 3. מסדרים במגש אפייה עם שוליים גבוהים, או סיר לשימוש בתנור.
  • 4. במחבת שבה הכנו את המלית ממיסים את רסק התמרהינדי. מתבלים, מכסים ומביאים לרתיחה, תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים, ומכניסים לתנור חם לכ-25 דקות, עד התרככות.
  • 5. מקשטים בגרגרי רימון ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully