תאנים ממולאות עוף
אלו תאנים שיפתיעו את כל מי שטועם אותן. טעמן המתקתק מלווה את מילוי העוף הנעים בצורה מושלמת. מתכון של השף משה בסון ממסעדת "אקליפטוס" בירושלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 18 תאנים טריות או 18 דבלים (תאנים מיובשות)
- למלית:
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 חזה עוף פרוס כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס"מ), חתוך לקוביות קטנות
- או 300 גרם פטריות טריות
- ½ כפית מלח (לעוף מוכשר)
- 1 כפית הל קלוי וטחון טרי
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית קינמון
- לרוטב:
- 3 כפות גדושות רסק תמרהינדי או רוטב תמרהינדי
- ½ כפית הל טחון
- ½ כפית פלפל אנגלי טחון
- מקל קינמון באורך 7 ס"מ
- תאנה מיובשת, קצוצה דק
- 2 כוסות מים
- 1/2 1 כפות סילאן או סוכר חום
- ½ כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בשמן הזית. מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שצבע העוף משתנה ללבן. מסירים מהאש ומצננים.
- 2. חותכים ¾ מצוואר התאנה, מקפלים את ה"כובע", מרוקנים כמחצית מבשר התאנה (בדבלים: פותחים את הדבלים בחתך צד זעיר), וממלאים אותן.
- 3. מסדרים במגש אפייה עם שוליים גבוהים, או סיר לשימוש בתנור.
- 4. במחבת שבה הכנו את המלית ממיסים את רסק התמרהינדי. מתבלים, מכסים ומביאים לרתיחה, תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים, ומכניסים לתנור חם לכ-25 דקות, עד התרככות.
- 5. מקשטים בגרגרי רימון ומגישים חם.