תאנים ממולאות עוף

אלו תאנים שיפתיעו את כל מי שטועם אותן. טעמן המתקתק מלווה את מילוי העוף הנעים בצורה מושלמת. מתכון של השף משה בסון ממסעדת "אקליפטוס" בירושלים.

מתכון מאת: משה בסון, מערכת וואלה!
שבעת המינים במסעדת אקליפטוס. נמרוד סונדרס
שבעת המינים במסעדת אקליפטוס

מצרכים

  • 18 תאנים טריות או 18 דבלים (תאנים מיובשות)
  • למלית:
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חזה עוף פרוס כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס"מ), חתוך לקוביות קטנות
  • או 300 גרם פטריות טריות
  • ½ כפית מלח (לעוף מוכשר)
  • 1 כפית הל קלוי וטחון טרי
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית קינמון
  • לרוטב:
  • 3 כפות גדושות רסק תמרהינדי או רוטב תמרהינדי
  • ½ כפית הל טחון
  • ½ כפית פלפל אנגלי טחון
  • מקל קינמון באורך 7 ס"מ
  • תאנה מיובשת, קצוצה דק
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כפות סילאן או סוכר חום
  • ½ כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן הזית. מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שצבע העוף משתנה ללבן. מסירים מהאש ומצננים.
  • 2. חותכים ¾ מצוואר התאנה, מקפלים את ה"כובע", מרוקנים כמחצית מבשר התאנה (בדבלים: פותחים את הדבלים בחתך צד זעיר), וממלאים אותן.
  • 3. מסדרים במגש אפייה עם שוליים גבוהים, או סיר לשימוש בתנור.
  • 4. במחבת שבה הכנו את המלית ממיסים את רסק התמרהינדי. מתבלים, מכסים ומביאים לרתיחה, תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים, ומכניסים לתנור חם לכ-25 דקות, עד התרככות.
  • 5. מקשטים בגרגרי רימון ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully