וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף במילוי חיטה וכרובית

מנה עיקרית חגיגית ומרשימה של השף ניר צוק: עוף במילוי חיטה מתובלת, כרובית, שומר ושום.

מתכון מאת: ניר צוק, מערכת וואלה

עוף במילוי חיטה, שומר וכרובית של ניר צוק. דודו אזולאי,
עוף במילוי חיטה, שומר וכרובית של ניר צוק/דודו אזולאי

מצרכים למתכון

  • מנה יפה וחגיגית שלא דורשת קורס מקדים בבישול ותככב על שולחן ארוחת ראש השנה.
  • מרכיבים ל-6 מנות:
  • 4 חצאי עוף ללא עצמות (לבקש מהקצב)
  • 2 כוסות חיטה
  • 2 יחידות שומר
  • 1/2 ראש כרובית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • חופן זעתר טרי קצוץ
  • מיץ לימון מ-2 לימונים
  • 4 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. להכנת החיטה: בסיר עם מעט שמן מטגנים 2 שיני שום ו-1 בצל עד שהופכים שקופים. מוסיפים את החיטה, ומטגנים ביחד עוד כ-3 דקות.
  • 2. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים מעט, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  • 3. מורידים את הסיר מהאש, ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות.
  • 4. חותכים את הכרובית והשומר לקוביות קטנות. בסיר עם מעט שמן מטגנים 2 שיני שום ו-1 בצל, ומוסיפים את קוביות השומר והכרובית, זעתר ומיץ לימון. מטגנים ביחד כ-10 דקות עד לריכוך קל של השומר.
  • 5. מערבבים עם החיטה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6. להכנת העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את העוף על נייר כסף משומן היטב כשהצד של העור כלפי מטה. מתבלים את העוף במלח ובפלפל.
  • 7. מרימים את העוף יחד עם נייר הכסף, ומניחים בתוך קערה ליצירת חצי כדור. ממלאים את העוף בחיטה.
  • 8. בעזרת נייר הכסף סוגרים את העוף לצורת כדור ומהדקים היטב. הופכים לתוך תבנית תנור, כך שהפתח יהיה כלפי מטה. צולים למשך 35 דקות, פותחים את הכיסוי לגמרי, וממשיכים את הצלייה למשך 10 דקות נוספות, עד להשחמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully