- 1. להכנת החיטה: בסיר עם מעט שמן מטגנים 2 שיני שום ו-1 בצל עד שהופכים שקופים. מוסיפים את החיטה, ומטגנים ביחד עוד כ-3 דקות.
-
- 2. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים מעט, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
-
- 3. מורידים את הסיר מהאש, ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות.
-
- 4. חותכים את הכרובית והשומר לקוביות קטנות. בסיר עם מעט שמן מטגנים 2 שיני שום ו-1 בצל, ומוסיפים את קוביות השומר והכרובית, זעתר ומיץ לימון. מטגנים ביחד כ-10 דקות עד לריכוך קל של השומר.
-
- 5. מערבבים עם החיטה ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 6. להכנת העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את העוף על נייר כסף משומן היטב כשהצד של העור כלפי מטה. מתבלים את העוף במלח ובפלפל.
-
- 7. מרימים את העוף יחד עם נייר הכסף, ומניחים בתוך קערה ליצירת חצי כדור. ממלאים את העוף בחיטה.
-
- 8. בעזרת נייר הכסף סוגרים את העוף לצורת כדור ומהדקים היטב. הופכים לתוך תבנית תנור, כך שהפתח יהיה כלפי מטה. צולים למשך 35 דקות, פותחים את הכיסוי לגמרי, וממשיכים את הצלייה למשך 10 דקות נוספות, עד להשחמה.