- 1. מערבבים את כל חומרי המשרה למעט המלח. שומרים ככף מהמרינדה בצד לירקות.
-
- 2. מורחים את העוף מכל צדדיו, מתחת לעור ועושים מעסים את המרינדה גם בתוך הבטן.
-
- 3. מניחים את העוף בקערה ומעל מוסיפים את שארית המרינדה. מניחים ללילה במקרר.
-
- 4. למחרת מוציאים את העוף מהמקרר שעה לפחות לפני הצליה.
-
- 5. מחממים תנור ל180- 200 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים עליה את הירקות ומעל מטפטפים את כף המרינדה שנותרה. מוסיפים מלח, מעסים את הירקות ומערבבים שוב.
-
- 6. מעסים את העוף במלח. במקביל, מורחים אותו במרינדה שהצטברה בתחתית הקערה (שימו לב שהעוף לא מגיע כבר מומלח).
-
- 7. את התבנית עם הירקות מניחים בתחתית התנור. קומה אחת מעל מניחים רשת ועליה את העוף.
-
- 8. לאחר רבע שעה של אפייה, פותחים את התנור, שולפים את העוף ובעזרת מברשת מברישים את העוף שוב במרינדה. מנערים את התבנית ומחזירים לתנור.
-
- 9. כעבור 15 דקות חוזרים שוב על אותה הפעולה. מוציאים, מברישים את העוף ומנערים את התבנית התחתונה. מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות וממשיכים לאפות את רבע השעה השלישית והאחרונה.
-
- 10. מגישים את העוף לצד הירקות למרכז שולחן.