עוף בתבלינים מרוקאים

גולן גורפינקל ממסעדת דלאל מכין את המנה שהכי כיף לחלוק

מתכון מאת: גולן גורפינקל, מערכת וואלה!
עוף בתבלינים של גולן גורפינקל

מצרכים

  • 1 עוף שלם במשקל 1.5- 2 ק"ג
  • למרינדה
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 3 שיני שום
  • 3 גבעולי תימין
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש (לא חובה)
  • לירקות:
  • 3 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 3 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים גס
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות גס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המשרה למעט המלח. שומרים ככף מהמרינדה בצד לירקות.
  • 2. מורחים את העוף מכל צדדיו, מתחת לעור ועושים מעסים את המרינדה גם בתוך הבטן.
  • 3. מניחים את העוף בקערה ומעל מוסיפים את שארית המרינדה. מניחים ללילה במקרר.
  • 4. למחרת מוציאים את העוף מהמקרר שעה לפחות לפני הצליה.
  • 5. מחממים תנור ל180- 200 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים עליה את הירקות ומעל מטפטפים את כף המרינדה שנותרה. מוסיפים מלח, מעסים את הירקות ומערבבים שוב.
  • 6. מעסים את העוף במלח. במקביל, מורחים אותו במרינדה שהצטברה בתחתית הקערה (שימו לב שהעוף לא מגיע כבר מומלח).
  • 7. את התבנית עם הירקות מניחים בתחתית התנור. קומה אחת מעל מניחים רשת ועליה את העוף.
  • 8. לאחר רבע שעה של אפייה, פותחים את התנור, שולפים את העוף ובעזרת מברשת מברישים את העוף שוב במרינדה. מנערים את התבנית ומחזירים לתנור.
  • 9. כעבור 15 דקות חוזרים שוב על אותה הפעולה. מוציאים, מברישים את העוף ומנערים את התבנית התחתונה. מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות וממשיכים לאפות את רבע השעה השלישית והאחרונה.
  • 10. מגישים את העוף לצד הירקות למרכז שולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully