ירכי עוף בדבש וחבושים
מתכון של שף אלון כהן, חינאווי בוצ'ר שופ.
ירכי עוף בחבושים ודבש
מחשבון המרות
- (ל-8 מנות)
- 4 חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
- 8 ירכי עוף טריות ונקיות
- שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- פיסת ג'ינג'ר טרי, קצוצה
- פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס לטבעות
- כף שום כתוש
- חצי כוס יין אדום
- 1 רימון מפורק לגרגירים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רכז רימונים
- מלח, פלפל גרוס
- 2 מקלות קינמון
- חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
- חופן עלי כוסברה, קצוצים
- 1. מרתיחים בסיר מים עם מעט לימון. כשהמים מבעבעים, מוסיפים פנימה את החבושים ומבשלים במשך 20 דקות.
- 2. מטגנים את הירכיים מכל הצדדים, במחבת עם מעט שמן זית, עד להשחמה. מוציאים את אותן מהמחבת ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ ולאחר מספר דקות גם את הג'ינג'ר.
- מחזירים את הירכיים למחבת יחד עם שום, מלח, פלפל וצ'ילי אדום. כעבור מספר דקות
- מוסיפים חבושים ויין אדום ומערבבים. מוסיפים נוזלים במידת הצורך.
- 3. כעבור 25 דקות מוסיפים גרגרי רימון, דבש, סילאן ורכז רימונים ומנערים היטב את הסיר.
- מכניסים לתנור להשחמה ל-15 דקות.
- 4. מקשטים עם פטרוזיליה, כוסברה וטבעות צ'ילי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה