וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת עוף ודלעת בתפוזים

מתכון מתוך הספר "גג חמישים שקל" של ענבל קליין. זוהי קדירת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים. אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר גם להגיש על אורז לבן או עם פתיתים

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוף בדלעת ותפוזים מתוך הספר גג חמישים שקל. דניאל לילה,
עוף בדלעת ותפוזים מתוך הספר גג חמישים שקל/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • 3 כרעי עוף, מחולקות ל- 2 (שוקיים וירכיים לחוד, עם העור – סה"כ 6 נתחים)
  • מעט קמח (פחות מ-½ כוס)
  • 1 בצל פרוס
  • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות (או בטטות)
  • קליפה מגוררת מ-½ תפוז
  • מיץ מ-2 תפוזים קטנים
  • 1 כף רוטב וסטרשייר
  • 1 כוס מים
  • חופן צימוקים כהים או בהירים (לא חייבים)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  • 2. מוציאים את העוף מהמחבת. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים קוביות דלעת, מיץ וקליפה מתפוזים, רוטב וסטרשייר, כוס מים, צימוקים ותבלינים. מחזירים את העוף למחבת ומביאים לרתיחה.
  • 3. מבשלים כ-½ שעה על אש בינונית, עד שהדלעת רכה. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully