פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קדירת עוף ודלעת בתפוזים

      מתכון מתוך הספר "גג חמישים שקל" של ענבל קליין. זוהי קדירת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים. אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר גם להגיש על אורז לבן או עם פתיתים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף בדלעת ותפוזים מתוך הספר גג חמישים שקל (יח
      עוף בדלעת ותפוזים מתוך הספר גג חמישים שקל (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • 3 כרעי עוף, מחולקות ל- 2 (שוקיים וירכיים לחוד, עם העור – סה"כ 6 נתחים)
      • מעט קמח (פחות מ-½ כוס)
      • 1 בצל פרוס
      • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות (או בטטות)
      • קליפה מגוררת מ-½ תפוז
      • מיץ מ-2 תפוזים קטנים
      • 1 כף רוטב וסטרשייר
      • 1 כוס מים
      • חופן צימוקים כהים או בהירים (לא חייבים)
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
      • 2. מוציאים את העוף מהמחבת. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים קוביות דלעת, מיץ וקליפה מתפוזים, רוטב וסטרשייר, כוס מים, צימוקים ותבלינים. מחזירים את העוף למחבת ומביאים לרתיחה.
      • 3. מבשלים כ-½ שעה על אש בינונית, עד שהדלעת רכה. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול ומגישים.

      עוד מתכוני עוף

      קדירת עוף ודלעת בתפוזים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -