מתכונים חמים

קדירת עוף ודלעת בתפוזים

מתכון מתוך הספר "גג חמישים שקל" של ענבל קליין. זוהי קדירת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים. אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר גם להגיש על אורז לבן או עם פתיתים

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוף בדלעת ותפוזים מתוך הספר גג חמישים שקל

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3 כרעי עוף, מחולקות ל- 2 (שוקיים וירכיים לחוד, עם העור – סה"כ 6 נתחים)
  • מעט קמח (פחות מ-½ כוס)
  • 1 בצל פרוס
  • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות (או בטטות)
  • קליפה מגוררת מ-½ תפוז
  • מיץ מ-2 תפוזים קטנים
  • 1 כף רוטב וסטרשייר
  • 1 כוס מים
  • חופן צימוקים כהים או בהירים (לא חייבים)
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  • 2. מוציאים את העוף מהמחבת. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים קוביות דלעת, מיץ וקליפה מתפוזים, רוטב וסטרשייר, כוס מים, צימוקים ותבלינים. מחזירים את העוף למחבת ומביאים לרתיחה.
  • 3. מבשלים כ-½ שעה על אש בינונית, עד שהדלעת רכה. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully