פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עוף עשיר עם כדורי עוף ודלעת

      מתכון באדיבות ניסים בר, שף רשת פלקון המתמחה במעדני בשר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דלעת (מערכת וואלה! NEWS)
      דלעת (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 350 ג' בשר עוף טחון
      • 2 כפות פירורי לחם
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק (לא חובה)
      • 300 גר' דלעת, קלופה
      • 10 עלי נענע
      • ½3 ליטר מים
      • 4 כנפי עוף או 2 כרעיים
      • מלח
      • פלפל
      • 2 כפות פירורי לחם

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות, לא קטנות מדי.
      • 2. שמים בסיר את הכנפיים או הכרעיים יחד עם מי ברז ומביאים לרתיחה.
      • 3. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
      • 4. במקביל מכינים את כדורי העוף:
      • א. מערבבים יחד את העוף הטחון עם הפטרוזיליה ופירורי הלחם, מתבלים במעט מלח.
      • ב. צרים כדורונים קטנטנים אותם מוסיפים למרק.
      • 5. לאחר שהמרק התבשל חצי שעה, מוסיפים אליו את כדורוני העוף ואת הדלעת ומבשלים יחד עוד חצי שעה.
      • 6. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם, מסירים מהאש.
      • את הכנפיים או הכרעיים ניתן לפרק ולהחזיר את הבשר המבושל חזרה למרק.
      • 7. קוצצים את הנענע ומוסיפים למרק.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -