מרק עוף עשיר עם כדורי עוף ודלעת
סיר המרק שלכם לשבת
דלעת (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 350 ג' בשר עוף טחון
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק (לא חובה)
- 300 גר' דלעת, קלופה
- 10 עלי נענע
- ½3 ליטר מים
- 4 כנפי עוף או 2 כרעיים
- מלח
- פלפל
- 2 כפות פירורי לחם
- 1. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות, לא קטנות מדי.
- 2. שמים בסיר את הכנפיים או הכרעיים יחד עם מי ברז ומביאים לרתיחה.
- 3. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
- 4. במקביל מכינים את כדורי העוף:
- א. מערבבים יחד את העוף הטחון עם הפטרוזיליה ופירורי הלחם, מתבלים במעט מלח.
- ב. צרים כדורונים קטנטנים אותם מוסיפים למרק.
- 5. לאחר שהמרק התבשל חצי שעה, מוסיפים אליו את כדורוני העוף ואת הדלעת ומבשלים יחד עוד חצי שעה.
- 6. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם, מסירים מהאש.
- את הכנפיים או הכרעיים ניתן לפרק ולהחזיר את הבשר המבושל חזרה למרק.
- 7. קוצצים את הנענע ומוסיפים למרק.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה