פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות עוף על מצע תפוחי אדמה של סבתא צילה

      קציצות עוף של רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות עוף של סבתא צילה (וואלה! כיף)
      קציצות עוף של סבתא צילה (וואלה! כיף)

      מצרכים

      • החומרים:
      • 6 תפו"א מזן דזירה, חתוכים לסירות
      • 600 גרם בשר עוף לטחינה
      • 4 בצלים לבנים קצוצים דק ומאודים על אש נמוכה חצי שעה
      • 6 פרוסות חלה ללא הקרום
      • מים
      • שמן קנולה
      • ¾ כפית מלח דק
      • חצי כפית פלפל שחור טחון

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן קנולה בסיר כבד ומוסיפים את תפוחי האדמה. מטגנים-מאדים על אש נמוכה במשך 20-25 דקות, מכל הצדדים.
      • 2. בינתיים, מרטיבים את פרוסות החלה במים וסוחטים היטב. טוחנים את הבשר יחד עם החלה והבצל במטחנת בשר.
      • 3. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים קלות במחבת עם מעט שמן.
      • 4. לאחר שכל תפוחי האדמה מזהיבים, מניחים מעליהם את הקציצות המוכנות ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי (הקציצות לא מתייבשות, הודות לכמות הבצל הגבוהה). התוצאה צריכה להיות תפוחי אדמה וקציצות שחומים מאוד. מגישים עם מלפפונים חמוצים, מיונז וחרדל.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -