פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים (מערכת וואלה! NEWS)
      קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לקציצות:
      • 800 גרם בשר טלה טרי וטחון (או תערובת בקר וטלה, מומלץ לבקש מהקצב תערובת פלדה עגל ופלדה טלה)
      • 1 בצל סגול קצוץ דק
      • 4 כפות פיסטוקים קצוצים
      • כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
      • 1 ביצה
      • כפית שטוחה של מלח דק
      • חצי כפית פלפל שחור
      • קורט של – קינמון, כורכום וכמון
      • לרוטב לקציצות:
      • רבע פלפל שאטה ירוק ללא גרעינים קצוץ
      • 8 שיני שום שלמות
      • רסק מ-4 עגבניות אדומות, רכות וקלופות
      • מלח ופלפל
      • לסלט קינואה:
      • 1.5 כוס קינואה מבושלת
      • חצי כוס עדשים ירוקות מבושלות
      • 2 כפות עגבניות מיובשות רכות וקצוצות
      • 2 כפות חמוציות מיובשות
      • 4 דבלים, מנוקות מהחלק הקשה וקצוצות דק
      • חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
      • 4 כפות שמן זית
      • מיץ מלימון אחד
      • 3 כפות רכז רימונים

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים עם הרוטב: מאדים קלות את השום והשאטה בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
      • 2. מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם הידיים. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 3. יוצרים 15 כדורים מתערובת הקציצות ומעבירים אותם לרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. לפני ההגשה מבשלים כחמש דקות על אש גבוהה.
      • 4. מכינים את סלט הקינואה: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
      • 5. מגישים: עורמים "גבעת" סלט על צלחת הגשה ומניחים מעל את הקציצות. אפשר לקשט בכוסברה או פטרוזיליה טרייה.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -