קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים. מערכת וואלה!
קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים

מצרכים

  • לקציצות:
  • 800 גרם בשר טלה טרי וטחון (או תערובת בקר וטלה, מומלץ לבקש מהקצב תערובת פלדה עגל ופלדה טלה)
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 4 כפות פיסטוקים קצוצים
  • כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 1 ביצה
  • כפית שטוחה של מלח דק
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט של – קינמון, כורכום וכמון
  • לרוטב לקציצות:
  • רבע פלפל שאטה ירוק ללא גרעינים קצוץ
  • 8 שיני שום שלמות
  • רסק מ-4 עגבניות אדומות, רכות וקלופות
  • מלח ופלפל
  • לסלט קינואה:
  • 1.5 כוס קינואה מבושלת
  • חצי כוס עדשים ירוקות מבושלות
  • 2 כפות עגבניות מיובשות רכות וקצוצות
  • 2 כפות חמוציות מיובשות
  • 4 דבלים, מנוקות מהחלק הקשה וקצוצות דק
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים עם הרוטב: מאדים קלות את השום והשאטה בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • 2. מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם הידיים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. יוצרים 15 כדורים מתערובת הקציצות ומעבירים אותם לרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. לפני ההגשה מבשלים כחמש דקות על אש גבוהה.
  • 4. מכינים את סלט הקינואה: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. מגישים: עורמים "גבעת" סלט על צלחת הגשה ומניחים מעל את הקציצות. אפשר לקשט בכוסברה או פטרוזיליה טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully