צלעות טלה בפסטו בוטנים
מתכון באדיבות שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 יחידות צלעות טלה מחוברות
- רבע כוס שמן זית
- 100 גרם בוטנים
- צרור עלי בזיליקום
- 5 שיני שום
- 1 כפית מלח ים
- חצי כפית צ'ילי חריף
- כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
- 1. מכינים פסטו: להכניס למעבד מזון את הבוטנים, הבזיליקום, השום, הצ'ילי והמלח ולטחון בלהב המתכת תוך הוספת השמן באיטיות . אפשר להוסיף 100 גרם של גבינת פרמג'נו להשבחת הטעם.
- 2. למרוח את צלעות הטלה בפסטו ולהכניס למקרר לרבע שעה.
- 3. לחמם תנור ל-200 מעלות ולהניח את הצלעות בתבנית חסינת חום, לצקת את היין בתבנית ולהכניס לתנור, לאחר 10 דקות להוריד את החום ל-170 מעלות ולאפות עוד רבע שעה.
- 4. מוציאים מהתנור ופורסים לצלעות.