- 1. מחממים תנור ל-250 מעלות. צולים את הכתר בשלמותו במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ. פורסים את הצלעות (עם סכין חד בין העצמות).
-
- 2. בינתיים, חותכים את החצילים לשישיות לאורך, מברישים במעט שמן זית וזורים מלח ופלפל גרוס.
-
- 3. צולים את החצילים בתנור מייד לאחר הוצאת הכתר עד שמזהיבים ומתרככים.
-
- 4. את השומר חותכים לשישיות לאורך. מטגנים במעט שמן זית טיגון איטי על אש נמוכה עד שמזהיב מכל הצדדים.
-
- 5. מוציאים מהמחבת ויוצקים על המחבת החם את הג'ין (זהירות שלא ידלק). מרכזים מעט, מתבלים במלח ופלפל זה הרוטב למנה.
-
- 6. במחבת ברזל עם פסים מולהט, צורבים את הצלעות בשני הצדדים כדקה וחצי בכל צד.
-
- 7. בניית המנה: מניחים את החצילים, מעליהם את השומר המטוגן, מסדרים בהצלבה את הצלעות ויוצקים את רוטב הג'ין כך שכל המרכיבים יספגו אותו.