צלעות טלה בשומר וחצילים

מתכון של השף רן שמואלי, "שמואלי קייטרינג".

מתכון מאת: מערכת וואלה!
צלעות טלה בשומר וחצילים של שמואלי קייטרינג.
צלעות טלה בשומר וחצילים של שמואלי קייטרינג

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 1 כתר צלעות טלה (12 צלעות)
  • 4 פקעות שומר בינוניות
  • 2 חצילים בלאדי בינוניים
  • 1/2 כוס ג'ין
  • 6 שיני שום
  • שמן זית לטיגון וצלייה
  • פלפל גרוס, מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-250 מעלות. צולים את הכתר בשלמותו במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ. פורסים את הצלעות (עם סכין חד בין העצמות).
  • 2. בינתיים, חותכים את החצילים לשישיות לאורך, מברישים במעט שמן זית וזורים מלח ופלפל גרוס.
  • 3. צולים את החצילים בתנור מייד לאחר הוצאת הכתר עד שמזהיבים ומתרככים.
  • 4. את השומר חותכים לשישיות לאורך. מטגנים במעט שמן זית טיגון איטי על אש נמוכה עד שמזהיב מכל הצדדים.
  • 5. מוציאים מהמחבת ויוצקים על המחבת החם את הג'ין (זהירות שלא ידלק). מרכזים מעט, מתבלים במלח ופלפל – זה הרוטב למנה.
  • 6. במחבת ברזל עם פסים מולהט, צורבים את הצלעות בשני הצדדים – כדקה וחצי בכל צד.
  • 7. בניית המנה: מניחים את החצילים, מעליהם את השומר המטוגן, מסדרים בהצלבה את הצלעות ויוצקים את רוטב הג'ין כך שכל המרכיבים יספגו אותו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully