צלעות טלה בתפוזים ונענע
מתכון באדיבות השף אופיר ג'ובני מבר-בשר NG בנווה צדק.
השף אופיר גובאני ממסעדת NG
מחשבון המרות
- חומרים ל- 6 מנות:
- 1.4 ק"ג צלעות טלה פרוסות לעובי 1.5 ס"מ
- לרוטב:
- 250 גר' סוכר
- 1/2 ליטר מיץ תפוזים טרי
- חופן נענע קצוצה גס
- כף דבש
- כפית שום כתוש
- ¼ כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 100 מ"ל יין לבן
- קורט מלח
- 1. ממיסים את הסוכר במחבת רחבה ועל אש גדולה, עד לקבלת קרמל בצבע זהוב. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את שאר החומרים ומצמצמים את הנוזלים לכמעט חצי הכמות.
- 2. צולים את הצלעות על גריל בחום גבוה, 2 דקות מכל צד עד להשחמה. יוצקים את הרוטב על הצלעות ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה