צלעות טלה בתפוזים ונענע
מתכון באדיבות השף אופיר ג'ובני מבר-בשר NG בנווה צדק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 6 מנות:
- 1.4 ק"ג צלעות טלה פרוסות לעובי 1.5 ס"מ
- לרוטב:
- 250 גר' סוכר
- 1/2 ליטר מיץ תפוזים טרי
- חופן נענע קצוצה גס
- כף דבש
- כפית שום כתוש
- ¼ כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 100 מ"ל יין לבן
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הסוכר במחבת רחבה ועל אש גדולה, עד לקבלת קרמל בצבע זהוב. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את שאר החומרים ומצמצמים את הנוזלים לכמעט חצי הכמות.
- 2. צולים את הצלעות על גריל בחום גבוה, 2 דקות מכל צד עד להשחמה. יוצקים את הרוטב על הצלעות ומגישים.