מתכונים חמים

עוף ממולא בשר

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

  • 4 סועדים

עוף ממולא בשר (צילום: אפיק גבאי, אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

    • עוף שלם טרי ונקי במשקל 1.2-1.5 ק"ג שטוף ונקי מבפנים ומבחוץ
    • 500 גרםבשר טחון בקר (עדיף צוואר)
    • 3 ביצים
    • בצל קצוץ דק
    • מעטשמן לטיגון
    • 3 שיני שום כתושות
    • מלח (לפי הטעם)
    • פלפל (לפי הטעם)
    • כפיתכמון
    • כפיתפלפל שאטה (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים עוף ממולא בשר?

  • 1מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל.
  • 2במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומטגנים עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה קלה.
  • 3מוסיפים את הביצים לתערובת הבשר ומערבבים (כמו בהכנת מקושקשת). מוסיפים את פלפל השאטה (לחובבי הפיקנטי, לא חובה).
  • 4פותחים את העוף וממלאים אותו בתערובת הבשר. סוגרים את הפתח עם שני קיסמים ומכניסים לתנור לשעה וחצי (עד שהעוף שחום). מומלץ להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully