עוף ממולא בשר
מתכון מאת:
קל להכנה,4 סועדים
מצרכים למתכון
- עוף שלם טרי ונקי במשקל 1.2-1.5 ק"ג שטוף ונקי מבפנים ומבחוץ
- 500גרםבשר טחון בקר (עדיף צוואר)
- 3ביצים
- בצל קצוץ דק
- מעטשמן לטיגון
- 3שיני שום כתושות
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל (לפי הטעם)
- כפיתכמון
- כפיתפלפל שאטה (לא חובה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוף ממולא בשר?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל.
- 2במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומטגנים עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה קלה.
- 3מוסיפים את הביצים לתערובת הבשר ומערבבים (כמו בהכנת מקושקשת). מוסיפים את פלפל השאטה (לחובבי הפיקנטי, לא חובה).
- 4פותחים את העוף וממלאים אותו בתערובת הבשר. סוגרים את הפתח עם שני קיסמים ומכניסים לתנור לשעה וחצי (עד שהעוף שחום). מומלץ להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה.