מתכונים חמים

עופיון ממולא אורז וחומוס

עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" מגיש מנה שכולה טעמים עמוקים, חזקים, בלתי מתפשרים, שמעליהם מרחף לימון כבוש נהדר וחמצמץ.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 2 עופיונים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 5 שיני שום חצויות
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 כפות אריסה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף כורכום
  • 5 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל, שום, פלפל חריף ואריסה. מוסיפים כוסברה קצוצה, כורכום ולימון כבוש. מטגנים חמש דקות.
  • 3. מוסיפים גרגירי חומוס ואורז ומערבבים היטב. מלאים את העוף בתערובת האורז והחומוס ומכניסים לתנור לרבע שעה.
  • 4. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וממשיכים עוד 45 דקות.
  • 5. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully