עופיון ממולא אורז וחומוס
עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" מגיש מנה שכולה טעמים עמוקים, חזקים, בלתי מתפשרים, שמעליהם מרחף לימון כבוש נהדר וחמצמץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 2 עופיונים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- 5 שיני שום חצויות
- 1-2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 כפות אריסה
- ½ כוס כוסברה קצוצה
- 1 כף כורכום
- 5 כפות לימונים כבושים קצוצים
- 1 כוס אורז מלא
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל, שום, פלפל חריף ואריסה. מוסיפים כוסברה קצוצה, כורכום ולימון כבוש. מטגנים חמש דקות.
- 3. מוסיפים גרגירי חומוס ואורז ומערבבים היטב. מלאים את העוף בתערובת האורז והחומוס ומכניסים לתנור לרבע שעה.
- 4. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וממשיכים עוד 45 דקות.
- 5. מגישים חם.