וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עופיון ממולא אורז וחומוס

עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" מגיש מנה שכולה טעמים עמוקים, חזקים, בלתי מתפשרים, שמעליהם מרחף לימון כבוש נהדר וחמצמץ.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 2 עופיונים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 5 שיני שום חצויות
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 כפות אריסה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף כורכום
  • 5 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל, שום, פלפל חריף ואריסה. מוסיפים כוסברה קצוצה, כורכום ולימון כבוש. מטגנים חמש דקות.
  • 3. מוסיפים גרגירי חומוס ואורז ומערבבים היטב. מלאים את העוף בתערובת האורז והחומוס ומכניסים לתנור לרבע שעה.
  • 4. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וממשיכים עוד 45 דקות.
  • 5. מגישים חם.
  • עופיון ממולא בג'ינג'ר ותאנים ברוטב חריף מתוק

  • עופיון עם בטטות ופירות כתומים

  • עופיון ממולא בקוסקוס

  • בורקסים במילוי בשר

  • קציצות עוף על מצע תפוחי אדמה של סבתא צילה

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

  • עוף בקולה ודבש

  • קציצות פרגית בסלרי

  • עוף ממולא בשר

  • עוף צלוי עם פטנט

  • גולאש עם שוקי עוף

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully