עופיון ממולא אורז וחומוס

עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" מגיש מנה שכולה טעמים עמוקים, חזקים, בלתי מתפשרים, שמעליהם מרחף לימון כבוש נהדר וחמצמץ.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 2 עופיונים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 5 שיני שום חצויות
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 כפות אריסה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף כורכום
  • 5 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל, שום, פלפל חריף ואריסה. מוסיפים כוסברה קצוצה, כורכום ולימון כבוש. מטגנים חמש דקות.
  • 3. מוסיפים גרגירי חומוס ואורז ומערבבים היטב. מלאים את העוף בתערובת האורז והחומוס ומכניסים לתנור לרבע שעה.
  • 4. מנמיכים את החום ל-160 מעלות וממשיכים עוד 45 דקות.
  • 5. מגישים חם.
  • עופיון ממולא בג'ינג'ר ותאנים ברוטב חריף מתוק

  • עופיון עם בטטות ופירות כתומים

  • עופיון ממולא בקוסקוס

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

  • עוף בקארי של השף אבי ביטון

  • פרגיות וירקות בגלימת בצק

  • גולאש עם שוקי עוף

  • עוף צלוי עם פטנט

  • עוף צלוי עם כרוב ניצנים

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • עוף ממולא בשר

  • תבשיל עוף ממולא, קציצות וטחולים

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully