עופיון ממולא בג'ינג'ר ותאנים ברוטב חריף מתוק
עופיון ממולא- מתכון של חברת "ליוונט" ו"באר טוביה עופות איכות"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 עופיון מבית "עופות איכות באר טוביה"
- 8 תאנים טריות
- 50 גר' ג'ינג'ר מסוכר
- 20 גר' פקאן מסוכר
- לרוטב :
- ½ כפית צ'ילי
- 4 כפות סוכר חום
- 6 כפות סויה
- 2 כפות שמן
- 1 כף ג'ינג'ר מסוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את התאנים, הג'ינג'ר והפקאן.
- 2. ממלאים העופיון.
- 3. במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- 4. מושחים היטב את העופיון ומכניסים לתנור בחום 200-180 מעלות ל- 35-30 דקות.