גולאש עם שוקי עוף
תבשיל הונגרי קלאסי ומנצח עם נוכחות מרשימה של פפריקה. מטגנים שוקי עוף ומבשלים בציר ירקות עשיר עם פלפלים, גזר ותפוח אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 שוקי עוף
- מלח ים
- פלפל שחור
- 4 פלפלים אדומים חתוכים גס
- 2 תפוחי אדמה פרוסים גס
- 3 גזרים פרוסים גס
- 3 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- פלפל חריף קטן לא חובה
- עגבניה מרוסקת
- חצי ליטר מים
- 4 עלי דפנה
אופן ההכנה
- 1. מעסים את שוקי העוף בפלפל ומלח ומשהים מעט.
- 2. בסיר ברזל כבד ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים. מוציאים את השוקיים מהסיר ומספיגים את עודפי השמן בנייר סופג.
- 3. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומאדים את הפלפלים והפפריקה כ-3 דקות.
- 4. מוסיפים את הגזר ומוזגים את העגבניה המרוסקת לסיר דרך מסננת. מוסיפים חצי ליטר מים, עלי דפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
- 5. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת שוקי העוף, מכסים אותם בנייר אפייה שגזרנו לצורת עיגול ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.