פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גולש צמחוני מארטישוק

      מתכון של נועם יעקבא לרגל פסטיבל הארטישוק, מרץ 2005.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קטיף ארטישוק במשק נועם (יח
      קטיף ארטישוק במשק נועם (יח"צ)

      מצרכים

      • 8-10 ראשי ארטישוק ירוק
      • 4 כפות אבקת מרק בטעם עוף מומסות ב- 2 כוסות מים רותחים
      • 2 עגבניות פרוסות
      • 1 פלפל אדום (או גמבה) טרי פרוס
      • 2 בצלים גדולים קצוצים
      • צרור שמיר
      • 4 גבעולי סלרי חתוכים
      • 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
      • שמן לטיגון
      • מיץ מ- 3 לימונים

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את ראשי הארטישוק במים, מקצרים את הגבעולים ומורידים את העלים החיצוניים ואת החלקים הסיביים בסכין חד.
      • 2. חותכים לרבעים ומנקים את השערות הפנימיות בעזרת סכין.
      • משרים במים עם מיץ לימון (למניעת השחרה).
      • 3. מטגנים את הבצל בסיר בעל תחתית עבה עד להזהבה. מוציאים את רבעי הארטישוק ממיץ הלימון, שוטפים במי ברז ומוספים לסיר. מוסיפים את כל שאר הירקות.
      • 4. מוסיפים את שתי כוסות מי המרק. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-3/4 שעה. מגישים חם.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -