גולש צמחוני מארטישוק
מתכון של נועם יעקבא לרגל פסטיבל הארטישוק, מרץ 2005.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8-10 ראשי ארטישוק ירוק
- 4 כפות אבקת מרק בטעם עוף מומסות ב- 2 כוסות מים רותחים
- 2 עגבניות פרוסות
- 1 פלפל אדום (או גמבה) טרי פרוס
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- צרור שמיר
- 4 גבעולי סלרי חתוכים
- 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- שמן לטיגון
- מיץ מ- 3 לימונים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את ראשי הארטישוק במים, מקצרים את הגבעולים ומורידים את העלים החיצוניים ואת החלקים הסיביים בסכין חד.
- 2. חותכים לרבעים ומנקים את השערות הפנימיות בעזרת סכין.
- משרים במים עם מיץ לימון (למניעת השחרה).
- 3. מטגנים את הבצל בסיר בעל תחתית עבה עד להזהבה. מוציאים את רבעי הארטישוק ממיץ הלימון, שוטפים במי ברז ומוספים לסיר. מוסיפים את כל שאר הירקות.
- 4. מוסיפים את שתי כוסות מי המרק. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-3/4 שעה. מגישים חם.