פוקצ'ה ארטישוק
מתכון של השף והיינן האיטלקי סנדרו פלגריני, שמכין מאכלי ארטישוק בנוסח איטלקי מסורתי ורוקח גם ליקר מארטישוק. סנדרו פועל במושב שחר שם הוא מארח לארוחות איטלקיות-קוצ'יניות והוא גם בעליו של היקב "לה טרה פרומסה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 25 גרם שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 1 כוס מים פושרים
- למילוי:
- 3 ארטישוקים גדולים מנוקים וקלופים פרוסים דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 בצלים פרוסים דק
- מלח
- פלפל
- מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים היטב את החומרים. לשים מספר דקות ומניחים לתפוח עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
- 2. מכינים את המילוי: מבשלים את כל החומרים במחבת כחמש דקות ומקררים.
- 3. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים ומשטחים בתבנית משומנת בשמן זית.
- 4. מפזרים מעל את מילוי הארטישוק, ושמים את עלה הבצק השני.
- 5. מורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- 6. מתפיחים כ-20 דקות ואופים בתנור חם ב-200 מעלות.