מתכונים חמים

פוקצ'ה ארטישוק

מתכון של השף והיינן האיטלקי סנדרו פלגריני, שמכין מאכלי ארטישוק בנוסח איטלקי מסורתי ורוקח גם ליקר מארטישוק. סנדרו פועל במושב שחר שם הוא מארח לארוחות איטלקיות-קוצ'יניות והוא גם בעליו של היקב "לה טרה פרומסה".

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

פוקצה ארטישוק של השף סנדרו פלגריני

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כוס מים פושרים
  • למילוי:
  • 3 ארטישוקים גדולים מנוקים וקלופים פרוסים דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים היטב את החומרים. לשים מספר דקות ומניחים לתפוח עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
  • 2. מכינים את המילוי: מבשלים את כל החומרים במחבת כחמש דקות ומקררים.
  • 3. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים ומשטחים בתבנית משומנת בשמן זית.
  • 4. מפזרים מעל את מילוי הארטישוק, ושמים את עלה הבצק השני.
  • 5. מורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
  • 6. מתפיחים כ-20 דקות ואופים בתנור חם ב-200 מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully