פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פוקצ'ה ארטישוק

      מתכון של השף והיינן האיטלקי סנדרו פלגריני, שמכין מאכלי ארטישוק בנוסח איטלקי מסורתי ורוקח גם ליקר מארטישוק. סנדרו פועל במושב שחר שם הוא מארח לארוחות איטלקיות-קוצ'יניות והוא גם בעליו של היקב "לה טרה פרומסה".

      2 מדרגים / 5 כוכבים

      פוקצה ארטישוק של השף סנדרו פלגריני (יח
      פוקצה ארטישוק של השף סנדרו פלגריני (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1/2 ק"ג קמח
      • 25 גרם שמרים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כף מלח
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/2 1 כוס מים פושרים
      • למילוי:
      • 3 ארטישוקים גדולים מנוקים וקלופים פרוסים דק
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 שיני שום פרוסות
      • 2 בצלים פרוסים דק
      • מלח
      • פלפל
      • מיץ לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: מערבבים היטב את החומרים. לשים מספר דקות ומניחים לתפוח עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
      • 2. מכינים את המילוי: מבשלים את כל החומרים במחבת כחמש דקות ומקררים.
      • 3. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים ומשטחים בתבנית משומנת בשמן זית.
      • 4. מפזרים מעל את מילוי הארטישוק, ושמים את עלה הבצק השני.
      • 5. מורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
      • 6. מתפיחים כ-20 דקות ואופים בתנור חם ב-200 מעלות.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -