מרק ארטישוק ואספרגוס
מתכון של נועם יעקבא, יוזם פסטיבל הארטישוק, מרץ 2005.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כרישה פרוסה לטבעות
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- 2 כפות אבקת מרק
- ליטר מים רותחים
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- צרור אספרגוס חתוך ליחידות של 1 ס"מ
- 4 ראשי ארטישוק קלופים וקצוצים לקוביות
- צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצלים בחמאה עד לשקיפות, ומוסיפים את הכרישה הפרוסה. מטגנים עד להזהבה עדינה.
- 2. מוסיפים את הקמח ואבקת המרק. מערבבים קלות ומוסיפים את המים הרותחים ולבבות הארטישוק.
- 3. אחר כ-2 דקות מוסיפים את האספרגוס והשמיר . מגישים חם עם טוסטונים או מקל גרסיני.