פוקצ'ה שחומה וטרייה להכנה ביתית
חמה וטרייה היישר מהתנור הביתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לבצק פוקצ'ה (למעשה בצק פיצה):
- 1 ק"ג קמח
- 15 גרם שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס שמן זית משובח
- כ-2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את החומרים, מוסיפים את המים באיטיות עד לקבלת בצק.
- 2. לשים את הבצק כעשר דקות, מקמחים ועוטפים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה.
- 3. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מעט כדי להוציא אוויר ומחלקים לשישה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
- 4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו. מרדדים ומורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול.
- 5. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה מלאה.