סלט ארטישוק חם
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לסלט ארטישוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 5 תחתיות ארטישוק מבושלות, חתוכות לקוביות
- 1 חציל גדול חתוך לקוביות, בקליפה
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים כשליש כוס שמן זית במחבת גדולה וכבדה, רצוי במחבת ברזל.
- 2. מעבירים למחבת את הארטישוק, החציל, הבצל והפלפל ומטגנים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם כחצי שעה, עד שכל הירקות מתרככים.
- 3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
- 4. מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים למעלה את הפטרוזיליה ומגישים חם.