מתכונים חמים

פאי אישי ממולא ארטישוק וסלמון

מתכון של חנה שאולוב מתוך "ספר הפשטידות שלי".

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ארטישוק (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק פריך:
  • 50 גר' חמאה
  • 1 ½ כוסות קמח תופח
  • 1 כף שמנת רגילה
  • 5 כפות מים (כ-1/4 כוס)
  • חומרים למלית:
  • 125 גר' גבינת ריקוטה 5%
  • 50 גר' גבינה בולגרית מפוררת
  • 50 גר' גבינת קצ'קבל, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף צלפים בחומץ
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 6 לבבות ארטישוק טריים ומבושלים
  • 2 פרוסות סלמון מעושן
  • תנור מחומם מראש לחום בינוני-גובה (200 מעלות)
  • תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) או תבניות אישיות משומנות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק חלק מהחומרים לבצק. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 6 עיגולים בקוטר 11 ס"מ. מניחים אותם בתוך השקעים.
  • 2. מערבבים את הגבינות עם הצלפים, הביצה, מלח ופלפל.
  • 3. מניחים מעט מהמלית בתחתיות הבצק. מניחים מעל לבבות ארטישוק ואחר כך ממלאים בשאר תערובת הגבינות. מגלגלים את פרוסות הסלמון וחותכים כל גלילי ל-3. מניחים באמצע המלית. אופים כ-10 דקות, או עד שהבצק אפוי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully