פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי אישי ממולא ארטישוק וסלמון

      מתכון של חנה שאולוב מתוך "ספר הפשטידות שלי".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארטישוק (Artoday)
      ארטישוק (Artoday)

      מצרכים

      • לבצק פריך:
      • 50 גר' חמאה
      • 1 ½ כוסות קמח תופח
      • 1 כף שמנת רגילה
      • 5 כפות מים (כ-1/4 כוס)
      • חומרים למלית:
      • 125 גר' גבינת ריקוטה 5%
      • 50 גר' גבינה בולגרית מפוררת
      • 50 גר' גבינת קצ'קבל, חתוכה לקוביות קטנות
      • 1 כף צלפים בחומץ
      • 1 ביצה
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • 6 לבבות ארטישוק טריים ומבושלים
      • 2 פרוסות סלמון מעושן
      • תנור מחומם מראש לחום בינוני-גובה (200 מעלות)
      • תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) או תבניות אישיות משומנות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים בצק חלק מהחומרים לבצק. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 6 עיגולים בקוטר 11 ס"מ. מניחים אותם בתוך השקעים.
      • 2. מערבבים את הגבינות עם הצלפים, הביצה, מלח ופלפל.
      • 3. מניחים מעט מהמלית בתחתיות הבצק. מניחים מעל לבבות ארטישוק ואחר כך ממלאים בשאר תערובת הגבינות. מגלגלים את פרוסות הסלמון וחותכים כל גלילי ל-3. מניחים באמצע המלית. אופים כ-10 דקות, או עד שהבצק אפוי.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -