פאי אישי ממולא ארטישוק וסלמון
מתכון של חנה שאולוב מתוך "ספר הפשטידות שלי".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק פריך:
- 50 גר' חמאה
- 1 ½ כוסות קמח תופח
- 1 כף שמנת רגילה
- 5 כפות מים (כ-1/4 כוס)
- חומרים למלית:
- 125 גר' גבינת ריקוטה 5%
- 50 גר' גבינה בולגרית מפוררת
- 50 גר' גבינת קצ'קבל, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כף צלפים בחומץ
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 6 לבבות ארטישוק טריים ומבושלים
- 2 פרוסות סלמון מעושן
- תנור מחומם מראש לחום בינוני-גובה (200 מעלות)
- תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) או תבניות אישיות משומנות
אופן ההכנה
- 1. מכינים בצק חלק מהחומרים לבצק. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 6 עיגולים בקוטר 11 ס"מ. מניחים אותם בתוך השקעים.
- 2. מערבבים את הגבינות עם הצלפים, הביצה, מלח ופלפל.
- 3. מניחים מעט מהמלית בתחתיות הבצק. מניחים מעל לבבות ארטישוק ואחר כך ממלאים בשאר תערובת הגבינות. מגלגלים את פרוסות הסלמון וחותכים כל גלילי ל-3. מניחים באמצע המלית. אופים כ-10 דקות, או עד שהבצק אפוי.