עוגת חצילים וגבינה
בסוף הופכים הכל ומקבלים גבינות במעטפת חציל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 12 פרוסות חציל (חתוכות לאורך ומטוגנות)
- 1 גביע שמנת רגילה
- 250 גר' גבינת "כנען"
- 250 גר' גבינה לבנה 5%
- 100 גר' גבינה בולגרית
- ½ פלפל אדום (חתוך לקוביות קטנות)
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח רגיל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תנור מחומם מראש לחום בינוני
- תבנית מאורכת בגודל 10X25 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
- 1. מרפדים את בסיס התבנית והדפנות בפרוסות החציל.
- 2. בקערה בוחשים יחד את כל שאר החומרים. מעבירים את העיסה לתבנית, מעל החצילים, ואופים כ-30 דקות או עד שמוכן. מצננים.
- 3. הופכים על צלחת הגשה כך שהחצילים נראים מעל ובצדדים.