- 1. מגרדים את קליפת הבטטות בסכין ומגררים אותן על מגררת עבה. מתבלים במעט מאוד מלח ומפזרים פלפל שחור גרוס. מקציפים את הביצים כ-5 דקות במערבל במהירות גבוהה. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת עבה לקערה אחרת. מוסיפים אגוז מוסקט גרוס ומלח.
-
- 2. מערבבים חצי מכמות קציפת הביצים עם הבטטות ומוסיפים לבטטות 1 כף קמח.
-
- 3. מערבבים את החצי הנותר של קציפת הביצים עם תפוחי האדמה. מניחים חצי מכמות תערובת הבטטות בתבנית, מפזרים מעל כף שמיר קצוץ, מעליו מניחים את כל תערובת תפוחי האדמה, מפזרים כף שמיר קצוץ, ומעל מניחים את יתרת תערובת הבטטות. מפזרים פלפל שחור גרוס ואופים כ-20 דקות, עד שמוכן.
-
- הערה: כאשר הפשטידה חמה, המרקם שלה דומה למחית אפויה די רכה. אם מצננים את הפשטידה, היא תתיצב מעט. מתאימה כתוספת ליד בשר.