כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס
מתכון של מסעדת "ננה בר"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- חומרים:
- 400 גרם כבד אווז
- 3 יחידות תפוח עץ גרנד סמיט
- כף סוכר
- 25 גרם חמאה
- 30 מ"ל ליקר קלבדוס
- חופן טרגון קצוץ
אופן ההכנה
- 1. קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות.
- 2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים תפוחים ומשחימים אותם. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים עד קבלת צבע חום-זהוב.
- 3. מוסיפים קלבדוס ומדליקים עד לזיגוג התפוחים. בסוף מוסיפים את הטרגון.
- 4. חותכים את כבד האווז ל 4 פרוסות. מחממים מחבת, מוסיפים לכבד האווז מלח ופלפל ומטגנים 1-2 דקות בכל צד עד קבלת צבע חום ומרקם רך וקרמי בפנים.
- 5. בצלחת מסדרים במרכז את התפוחים, מעל כבד אווז ומסביב את רוטב הקלבדוס.