כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

מתכון של מסעדת "ננה בר"

מתכון מאת: מערכת וואלה, מערכת וואלה!
כבד אווז על תפוחים מקורמלים. דנה מאירזון
כבד אווז על תפוחים מקורמלים

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • חומרים:
  • 400 גרם כבד אווז
  • 3 יחידות תפוח עץ גרנד סמיט
  • כף סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 30 מ"ל ליקר קלבדוס
  • חופן טרגון קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות.
  • 2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים תפוחים ומשחימים אותם. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים עד קבלת צבע חום-זהוב.
  • 3. מוסיפים קלבדוס ומדליקים עד לזיגוג התפוחים. בסוף מוסיפים את הטרגון.
  • 4. חותכים את כבד האווז ל 4 פרוסות. מחממים מחבת, מוסיפים לכבד האווז מלח ופלפל ומטגנים 1-2 דקות בכל צד עד קבלת צבע חום ומרקם רך וקרמי בפנים.
  • 5. בצלחת מסדרים במרכז את התפוחים, מעל כבד אווז ומסביב את רוטב הקלבדוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully