עוף צלוי עם פטנט
מצרכים
- 1 עוף טרי עם העור במשקל 2 ק"ג
- לנוזל הכבישה:
- 3 ליטר מים
- 4 כפות מלח גס
- 4 כפות סוכר חום בהיר
- 1 פלפל חריף, חצוי ונקי מגרעינים
- 4 שיני שום, קלופות וחצויות
- 1 כפית גרגירי פלפל שחור
- 3 עלי דפנה
- 4 פרוסות לימון בקליפתן
- 2 גבעולי רוזמרין
- 2 גבעולי טימין
- למילוי העוף:
- 1 לימון שלם
- 3 גבעולי טימין
- 3 גבעולי רוזמרין
- לציפוי:
- 1 כף ממרח עגבניות מיובשות
- 3 כפות דבש, או סילאן
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף עלי טימין
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לנוזל הכבישה. שמים את העוף בקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 24 שעות. במהלך ההשריה הופכים את העוף מספר פעמים.
- 2. מוציאים את העוף ומייבשים במגבות?נייר. מניחים את העוף על רשת, שמונחת על תבנית התנור, ומכניסים לתוכו את הלימון השלם ואת גבעולי הטימין והרוזמרין.
- 3. מערבבים בקערה את מרכיבי הציפוי, מורחים את העוף מכל הצדדים ומשהים לשעה. קושרים את רגלי העוף בחוט שפגט.
- 4. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (230 מעלות) מכניסים את הרשת עם התבנית למרכז התנור, וצולים 15 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים. מנמיכים לחום בינוני (180 מעלות) וצולים 45 דקות; במהלך הצלייה הופכים את העוף שלוש פעמים, אוספים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ויוצקים על העוף.
- 5. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום למשך 10 דקות כדי לשמור על הנוזלים והעסיסיות, חותכים למנות ומגישים.