וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף צלוי עם פטנט

מתכון מאת: אבי ביטון ובני סיידא, מערכת וואלה

עוף צלוי עם פטנט. אבי כהן, דייב שחר
עוף צלוי עם פטנט/אבי כהן

מצרכים למתכון

  • 1 עוף טרי עם העור במשקל 2 ק"ג
  • לנוזל הכבישה:
  • 3 ליטר מים
  • 4 כפות מלח גס
  • 4 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 פלפל חריף, חצוי ונקי מגרעינים
  • 4 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 3 עלי דפנה
  • 4 פרוסות לימון בקליפתן
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 גבעולי טימין
  • למילוי העוף:
  • 1 לימון שלם
  • 3 גבעולי טימין
  • 3 גבעולי רוזמרין
  • לציפוי:
  • 1 כף ממרח עגבניות מיובשות
  • 3 כפות דבש, או סילאן
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי טימין

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לנוזל הכבישה. שמים את העוף בקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 24 שעות. במהלך ההשריה הופכים את העוף מספר פעמים.
  • 2. מוציאים את העוף ומייבשים במגבות?נייר. מניחים את העוף על רשת, שמונחת על תבנית התנור, ומכניסים לתוכו את הלימון השלם ואת גבעולי הטימין והרוזמרין.
  • 3. מערבבים בקערה את מרכיבי הציפוי, מורחים את העוף מכל הצדדים ומשהים לשעה. קושרים את רגלי העוף בחוט שפגט.
  • 4. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (230 מעלות) מכניסים את הרשת עם התבנית למרכז התנור, וצולים 15 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים. מנמיכים לחום בינוני (180 מעלות) וצולים 45 דקות; במהלך הצלייה הופכים את העוף שלוש פעמים, אוספים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ויוצקים על העוף.
  • 5. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום למשך 10 דקות כדי לשמור על הנוזלים והעסיסיות, חותכים למנות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully