- 1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לנוזל הכבישה. שמים את העוף בקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 24 שעות. במהלך ההשריה הופכים את העוף מספר פעמים.
-
- 2. מוציאים את העוף ומייבשים במגבות?נייר. מניחים את העוף על רשת, שמונחת על תבנית התנור, ומכניסים לתוכו את הלימון השלם ואת גבעולי הטימין והרוזמרין.
-
- 3. מערבבים בקערה את מרכיבי הציפוי, מורחים את העוף מכל הצדדים ומשהים לשעה. קושרים את רגלי העוף בחוט שפגט.
-
- 4. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (230 מעלות) מכניסים את הרשת עם התבנית למרכז התנור, וצולים 15 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים. מנמיכים לחום בינוני (180 מעלות) וצולים 45 דקות; במהלך הצלייה הופכים את העוף שלוש פעמים, אוספים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ויוצקים על העוף.
-
- 5. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום למשך 10 דקות כדי לשמור על הנוזלים והעסיסיות, חותכים למנות ומגישים.