- 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד. כשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם על להבה בינונית-גבוהה, עד שהם זהובים, כ-5 דקות על כל צד. ייתכן שצריך יהיה לעשות זאת בשני סבבים, תלוי בגודל הסיר. מוציאים את נתחי העוף ושומרים בקערה. מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף, תוך שמקרצפים את קרקעית הסיר בכף עץ, כדי לערבב את המשקעים החומים שנותרו מטיגון העוף עם הבצל.
-
- 2. מוסיפים את השום הקצוץ ואת עלי התימין, ומטגנים מספר שניות, עד שהם מתחילים להפיץ ריח. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי, ומערבבים. מטגנים כמה דקות, עד שהסלרי מתרכך מעט. מוסיפים ¼ כוס יין, ושוב מקרצפים היטב את תחתית הסיר בעזרת כף עץ, כדי שהמשקעים לא יישרפו (היין יעזור לשחרר את המשקעים שדבקו בתחתית ולנקות אותה). מבשלים 2-3 דקות. מחזירים לסיר את נתחי העוף ואת כל הנוזלים שהצטברו בקערה שבה הוא המתין. מוסיפים את הצימוקים, המשמשים (ראו הערה 2), הערמונים, עלי הדפנה, ומערבבים. מוסיפים את כוס היין הנותרת, ועוד כ-2 כוסות מים (רק עד כיסוי העוף). מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הדבש. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30-40 דקות, עד שהעוף מוכן. לקראת הסוף טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
-
- 3. מגישים עם אורז לבן מאודה.
-
-
- הערות וגיוונים:
- 1. לכל אחיי ואחיותיי הסובלים ממיגרנות: אני משתמש בפירות יבשים אורגניים, משום שהם נטולי סולפיטים חומרי שימור שידועים, בין היתר, גם כמעוררי מיגרנה. במקרה של משמשים, חומרי השימור נועדו גם לשמור על צבעם הכתום הבוהק. לכן המשמשים האורגניים אינם יפים כמו המשמשים המיובשים הרגילים, משום שהם חומים ולא כתומים-זוהרים. אבל היתרון שבשימוש במשמשים אורגניים הוא גם בטעם העמוק והחזק שלהם, וגם כמובן בצמצום הסכנה להתקף מיגרנה. אגב, גם יין אדום מכיל סולפיטים, וגם במקרה זה, אם אתם יודעים שהיין גורם לכם להתקף מיגרנה, כדאי לנסות למצוא יין אורגני או יין נטול חומרי שימור. בחנויות טבע רבות יש מבחר יינות אורגניים לא רעים בכלל, וגם לא מאוד יקרים.
-
- 2. כאשר מוסיפים את המשמשים מוקדם, הם מתרככים מאוד וכמעט מאבדים את צורתם. אם אתם מעדיפים אותם מעט מוצקים יותר, אפשר להוסיף אותם ממש בסוף, כ-10 דקות לפני תום הבישול.
-
- 3. אפשר בהחלט לשים פחות דבש או לוותר עליו כליל, אם אתם מעדיפים את העוף פחות מתוק. בכל מקרה, כדאי להמליח את התבשיל היטב, כדי לאזן את המתיקות שלו.