"ואט" עוף

תבשיל קדירה אתיופית פיקנטית של שוקי עוף וביצים חומות. מתכון של מסעדת חבש

מתכון מאת: מערכת וואלה!
לחם אתיופי.
לחם אתיופי

מצרכים

  • 8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)
  • 4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)
  • 2 ק"ג בצל לבן טחון דק
  • 70 גר' שום קצוץ
  • 50 גר' ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל טחון, קצח טחון, פלפל שחור טחון, פפריקה חריפה, וזנגביל טחון)
  • כפית שטוחה של מלח
  • כף שטוחה של הל טחון
  • 30 גרם שורש זנגביל טחון דק
  • 1 כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הבצל בסיר על אש בינונית וללא שמן, עד שהוא מתחיל "להזיע". מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 ד'. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת, עד שמתקבל רוטב אדום פיקנטי.
  • 2. מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים למשך עשר דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
  • 3. לסיום מוסיפים את יתר התבלינים והביצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15 דקות נוספות.
  • 4. מגישים חם על אינג'ירה (לחם אתיופי).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully