פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אינג'רה אתיופית

      המתכון באדיבות מסעדת חבש

      52 מדרגים / 3.52 כוכבים

      אינג'רה של מסעדת חבש (יח
      אינג'רה של מסעדת חבש (יח"צ)

      מצרכים

      • קילו קמח טף
      • מים

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.
      • 2. לשים עד קבלת עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי.
      • מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.
      • 3. למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב. מוסיפים כ- 3/4 ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.
      • 4. מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.
      • 5. לבישול האינג'ירה: מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.
      • 6. בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.
      • בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).
      • 7. כשרואים שהבצק מתחיל לבעבע, מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה. כשהבצק בושל, מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -