- 1. מניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.
-
- 2. לשים עד קבלת עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי.
- מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.
-
- 3. למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב. מוסיפים כ- 3/4 ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.
-
- 4. מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.
-
- 5. לבישול האינג'ירה: מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.
-
- 6. בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.
- בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).
-
- 7. כשרואים שהבצק מתחיל לבעבע, מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה. כשהבצק בושל, מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.