- 1. מכינים סטרטר: מערבבים את השמרים בקמח, מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומשהים לתסיסה מחוץ למקרר במשך כ-3-4 שעות.
-
- 2. מכינים בצק: מנפים לקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ואת הגלוטן. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים - ממיסים אותם מקודם בחצי כוס מהמים).
-
- 3. מוסיפים את המים והדבש ולשים במהירות איטית עד שנוצר בצק אחיד, כ-2 דקות. מכסים את הקערה עם הבצק בתוכה במגבת לחה, ומשהים 20 דקות.
-
- 4. מוסיפים לבצק שבקערת המיקסר את הסטרטר התוסס וממשיכים ללוש במהירות איטית. הבצק נהיה בהתחלה בוצי ודביק, אך לא מוסיפים קמח, אלא ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שהוא נהיה חלק, רך וגמיש.
-
- 5. מגלגלים את הבצק בקמח מלא ומניחים אותו בקערה נקייה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי.
-
- 6. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים במגבת יבשה וממתינים 10 דקות.
-
- 7. מעצבים מכל חלק ככר מוארכת ומהודקת, ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית שטוחה. מכסים בניילון או במגבת ומשהים חצי שעה.
-
- 8. חורצים בכיכרות שהתחילו לתפוח חריצים אלכסוניים, מכסים שוב ומשהים להמשך התפיחה, כחצי שעה נוספת.
-
- 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-40-45 דקות, עם אדים ב-10 הדקות הראשונות, עד שהכיכרות שחומות, הקרום שלהן נוקשה למגע והן קלות יחסית במשקלן.
-
- 10. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.