- 1. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
-
- 2. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה.
-
- 3. מוסיפים לקמח בהדרגה את שמן הזית ואת המים תוך כדי ערבוב בכף עד להיווצרות בצק.
-
- 4. לשים קלות את הבצק על משטח מקומח במשך כ-8 דקות, עד שיהפוך גמיש ופחות דביק. אפשר ללוש במיקסר, בקרס לישה במהירות איטית במשך 6 דקות לפחות.
-
- 5. מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
-
- 6. זורים מעט קמח על גבי הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-30-40 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
-
- 7. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים על רשת.