וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם למתחילים

לחם קל להכנה, מתאים למתחילים. מומלץ כטיפול ראשוני לסובלים משמרימופוביה.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

לחם מאפה בית למתחילים. סמדר זורע ברמק, מערכת וואלה
לחם מאפה בית למתחילים/סמדר זורע ברמק

מצרכים למתכון

  • מרכיבים לכיכר לחם אחת:
  • ½ 3 כוסות קמח לבן רגיל
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 15 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
  • 2. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה.
  • 3. מוסיפים לקמח בהדרגה את שמן הזית ואת המים תוך כדי ערבוב בכף עד להיווצרות בצק.
  • 4. לשים קלות את הבצק על משטח מקומח במשך כ-8 דקות, עד שיהפוך גמיש ופחות דביק. אפשר ללוש במיקסר, בקרס לישה במהירות איטית במשך 6 דקות לפחות.
  • 5. מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
  • 6. זורים מעט קמח על גבי הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-30-40 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
  • 7. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully