- 1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
-
- 2. ממיסים את השמרים בחצי כוס מהמים, יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את מי השמרים. מוסיפים גם את הסוכר וממתינים מספר דקות לתסיסה.
-
- 3. מוסיפים את שארית המים ואת השמן ומערבבים בכף ליצירת בצק.
-
- 4. לשים את הבצק שנוצר על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק, רך וגמיש ופחות דביק.
-
- 5. מגלגלים את הבצק בקערה נקייה ומשומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
-
- 6. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומעצבים ממנו ככר מאורכת. מגלגלים אותה בקמח עד שתצופה מכל צדדיה, ומניחים בתבנית באורך 25 ס"מ, משומנת ומקומחת.
-
- 7. מכסים את התבנית בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק יעלה מעבר לדפנות התבנית (כ-60-45 דקות בטמפרטורת החדר).
-
- 8. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° כ-40 דקות, או עד שהכיכר תשחים והקרום שלה יתקשה.
-
- 9. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומניחים לצינון על רשת.
-
- 10. ממתינים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.