וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם פשוט עם קמח מלא

אפשר בהחלט להוסיף לבצק חצי כוס אגוזים, זיתים, גרעינים שונים, כף-שתיים עשבי תיבול, או כל מה שמתחשק וטעים לכם. לא מומלץ להוסיף מהכל בבת אחת, שימרו על כיוון ברור של הטעם.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

לחם אפוי מתרר על הלחם (סמדר זורע-ברמק). מערכת וואלה!
לחם אפוי מתרר על הלחם (סמדר זורע-ברמק)

מצרכים למתכון

  • מרכיבים לכיכר אחת:
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כוסות קמח לחם לבן
  • ½ 1 כפית מלח
  • 15 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ½ 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן
  • קמח לקימוח

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 2. ממיסים את השמרים בחצי כוס מהמים, יוצרים גומה בקמח ושופכים לתוכה את מי השמרים. מוסיפים גם את הסוכר וממתינים מספר דקות לתסיסה.
  • 3. מוסיפים את שארית המים ואת השמן ומערבבים בכף ליצירת בצק.
  • 4. לשים את הבצק שנוצר על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק, רך וגמיש ופחות דביק.
  • 5. מגלגלים את הבצק בקערה נקייה ומשומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
  • 6. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומעצבים ממנו ככר מאורכת. מגלגלים אותה בקמח עד שתצופה מכל צדדיה, ומניחים בתבנית באורך 25 ס"מ, משומנת ומקומחת.
  • 7. מכסים את התבנית בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק יעלה מעבר לדפנות התבנית (כ-60-45 דקות בטמפרטורת החדר).
  • 8. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° כ-40 דקות, או עד שהכיכר תשחים והקרום שלה יתקשה.
  • 9. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומניחים לצינון על רשת.
  • 10. ממתינים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully