- 1. בקערה שבה יוכן הבצק שמים שמרים, סוכר וחצי כוס מים פושרים. מערבבים ומשהים רבע שעה.
-
- 2. מנפים מעל את הקמח המלא, מוסיפים גלוטן, שמן ומלח ומתחילים ללוש- ביד או בוו לישה של המיקסר. לשים היטב, כ-10 דקות, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את שארית המים הפושרים, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. יתכן שלא תשתמשו בכל כמות המים. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת ומניחים לתפיחה ראשונה, כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 3. מכינים 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-18 חלקים. כל חלק מגלגלים לכדור ומניחים בצד. לוקחים את הכדור שהוכן ראשון, מרדדים אותו לפיתה בעובי כחצי ס"מ ומניחים מיד בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים, לפי סדר גלגולם. מסדרים אותם בתבנית באופן מרווח. מניחים להתפחה שנייה, כחצי שעה.
-
- 4. לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל-250 מעלות. אופים את הפיתות 4-5 דקות בלבד (ואפילו פחות), תוך השגחה צמודה. ברגע שהפיתות תופחות, "מתייבשות" (כלומר לא בצקיות) ומזהיבות- הן מוכנות.
-
- *ניתן לשמור יום-יומיים בכלי או שקית סגורים היטב. אפשר להקפיא.