- 1. הכנת הסטרטר: מנפים לקערה את הקמח המלא, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה רטובה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר 8-12 שעות (אפשר במקרר כמה ימים).
-
- 2. שוטפים את הקינואה במסננת עד שהמים יוצאים צלולים. שמים אותה בסיר קטן עם כוס מים ומבשלים 5 דקות לאחר רתיחה. בתום הבישול הקינואה צריכה להיות חצי רכה וגרעיניה שלמים. שופכים את הגרעינים המבושלים למסננת, ומשהים לניקוז עודפי המים ולצינון.
-
- 3. הכנת הבצק: מנפים לקערה את הקמח המלא ו-½ 1 כוסות מהקמח הלבן.
-
- 4. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
-
- 5. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים בקמח.
-
- 6. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את הקינואה המצוננת, את הסטרטר שתסס, את הסילאן ואת המים, ומערבבים לבצק אחיד.
-
- 7. לשים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שיהיה גמיש ורך מאוד. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח לבן. אפשר ורצוי ללוש במיקסר, בקרס לישה, במהירות איטית.
-
- 8. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
-
-
- 9. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כרוכית מהודקת ומניחים בשתי תבניות כיכר באורך 25-30 ס"מ, משומנות קלות.
-
- 10. מכסים את התבניות בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45 דקות.
-
- 11. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, עם אדים ברבע השעה הראשון של האפייה, כשעה-שעה ורבע, עד שהכיכרות ישחימו, קרומן יתקשה ונקישה באצבע על תחתיתן תשמיע צליל חלול.
-
- 12. מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומניחים אותן לצינון על רשת.