וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם קינואה

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

גרגרי קינואה בכף עץ. ShutterStock
גרגרי קינואה בכף עץ

מצרכים למתכון

  • מרכיבים ל-2 כיכרות:
  • סטרטר:
  • 2 כוסות קמח מלא (260 גרם)
  • 1/3 כפית שמרים יבשים (או 3-4 גרם שמרים טריים)
  • ½ 1 כוסות מים (375 מ"ל)
  • בצק:
  • 1 כוס קינואה (200 גרם)
  • 1 כוס מים לבישול (250 גרם)
  • 3 כוסות קמח מלא (390 גרם)
  • ½ 1 - 2 כוסות קמח לחם לבן (200-300 גרם)
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים) או דבש
  • ½ 1 כוסות מים (375 מ"ל)

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הסטרטר: מנפים לקערה את הקמח המלא, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה רטובה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר 8-12 שעות (אפשר במקרר כמה ימים).
  • 2. שוטפים את הקינואה במסננת עד שהמים יוצאים צלולים. שמים אותה בסיר קטן עם כוס מים ומבשלים 5 דקות לאחר רתיחה. בתום הבישול הקינואה צריכה להיות חצי רכה וגרעיניה שלמים. שופכים את הגרעינים המבושלים למסננת, ומשהים לניקוז עודפי המים ולצינון.
  • 3. הכנת הבצק: מנפים לקערה את הקמח המלא ו-½ 1 כוסות מהקמח הלבן.
  • 4. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
  • 5. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים בקמח.
  • 6. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את הקינואה המצוננת, את הסטרטר שתסס, את הסילאן ואת המים, ומערבבים לבצק אחיד.
  • 7. לשים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שיהיה גמיש ורך מאוד. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח לבן. אפשר ורצוי ללוש במיקסר, בקרס לישה, במהירות איטית.
  • 8. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
  • 9. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כרוכית מהודקת ומניחים בשתי תבניות כיכר באורך 25-30 ס"מ, משומנות קלות.
  • 10. מכסים את התבניות בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45 דקות.
  • 11. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, עם אדים ברבע השעה הראשון של האפייה, כשעה-שעה ורבע, עד שהכיכרות ישחימו, קרומן יתקשה ונקישה באצבע על תחתיתן תשמיע צליל חלול.
  • 12. מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומניחים אותן לצינון על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully