תבשיל שוקי עוף בדלעת
תבשיל עוף ודלעת עם נגיעה מתקתקה שיככב כמנה עיקרית לסופשי שבוע, בארוחות משפחתיות וארוחות חג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- אצלנו במשפחה מכינים מדלעת מנה מתוקה שהופכת אותה כמעט לריבה. הפעם בחרתי להפוך אותה לתבשיל עם נגיעה מתקתקה ולא יותר.
- מרכיבים ל-6 מנות:
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים לשמיניות
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות דבש או סילאן
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
- 6 שוקיים
- 500 גרם דלעת קוביות גדולות
- 2 גזרים חתוכים גס
- 2 תפוחי עץ חמצמצים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 2 כפות מיץ לימון
- מים
- להגשה:
- חופן שקדים קלויים
- 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 10 דקות.
- 2. מוסיפים סוכר חום למחבת, וממשיכים לטגן את הבצל עד שהוא מתקרמל וזהוב. מוסיפים דבש, תבלינים ושוקיים, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- 3. מוסיפים דלעת, גזר, תפוחים ופלפל חריף. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שהכל רך, כשמדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות, בודקים תיבול, מוסיפים מיץ לימון ומים במידה וצריך. מכבים את האש, ונותנים לסיר לנוח 10 דקות.
- 4. מגישים על אורז לבן, ומפזרים שקדים ומעט עלי פטרוזיליה טרייה.