תבשיל שוקי עוף בדלעת

תבשיל עוף ודלעת עם נגיעה מתקתקה שיככב כמנה עיקרית לסופשי שבוע, בארוחות משפחתיות וארוחות חג

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
תבשיל שוקיים בדלעת, דבש וקינמון של רות אוליבר. נמרוד סונדרס,
תבשיל שוקיים בדלעת, דבש וקינמון של רות אוליבר(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • אצלנו במשפחה מכינים מדלעת מנה מתוקה שהופכת אותה כמעט לריבה. הפעם בחרתי להפוך אותה לתבשיל עם נגיעה מתקתקה ולא יותר.
  • מרכיבים ל-6 מנות:
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים חתוכים לשמיניות
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח
  • 6 שוקיים
  • 500 גרם דלעת קוביות גדולות
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 2 תפוחי עץ חמצמצים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מים
  • להגשה:
  • חופן שקדים קלויים
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 10 דקות.
  • 2. מוסיפים סוכר חום למחבת, וממשיכים לטגן את הבצל עד שהוא מתקרמל וזהוב. מוסיפים דבש, תבלינים ושוקיים, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
  • 3. מוסיפים דלעת, גזר, תפוחים ופלפל חריף. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שהכל רך, כשמדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות, בודקים תיבול, מוסיפים מיץ לימון ומים במידה וצריך. מכבים את האש, ונותנים לסיר לנוח 10 דקות.
  • 4. מגישים על אורז לבן, ומפזרים שקדים ומעט עלי פטרוזיליה טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully