סלט עוף תאילנדי עם חזה עוף ואטריות אורז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-6 מנות
- 200 גרם אטריות אורז עבות/דקות
- 1 חזה עוף שלם (פרפר) חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 יחידות אנשובי קצוצים
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות סויה
- 3 שיני שום
- 1/2 כפית צ'ילי חריף
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
- 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 בצלים אדומים קטנים פרוסים דק
- 2 גבעולי למונגראס (החלק הלבן) קצוצים דק
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק דק
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- להגשה
- 1 צרור בזיליקום (עלים בלבד)
- 50 גרם קשיו קצוץ
אופן ההכנה
- 1. משרים את האיטריות במים חמים עד לריכוך. מסננים.
- 2. מחממים שמן במחבת. מוסיפים קוביות חזה עוף ומטגנים כ-4 דקות עד שהקוביות משנות צבע.
- 3. מוסיפים אנשובי, סוכר סויה, שום, וצ'ילי ומקפיצים עוד כ-2
- 3 דקות מסירים מהאש.
- 4. מוסיפים לימון, מלח במידת הצורך, מוסיפים איטריות אורז, מערבבים.
- 5. מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר, בצל אדום, למונגראס, צ'ילי אדום פרוס ועלי כוסברה מערבבים. טועמים ומתקנים, מעבירים לצלחת הגשה.
- 6. קורעים עלי בזיליקום ומפזרים מעל ומעליהם מפזרים קשיו מגישים מיד.