מתכונים חמים

סלט עוף תאילנדי עם חזה עוף ואטריות אורז

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט עוף תאילנדי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-6 מנות
  • 200 גרם אטריות אורז עבות/דקות
  • 1 חזה עוף שלם (פרפר) חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 יחידות אנשובי קצוצים
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות סויה
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית צ'ילי חריף
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 בצלים אדומים קטנים פרוסים דק
  • 2 גבעולי למונגראס (החלק הלבן) קצוצים דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק דק
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • להגשה
  • 1 צרור בזיליקום (עלים בלבד)
  • 50 גרם קשיו קצוץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האיטריות במים חמים עד לריכוך. מסננים.
  • 2. מחממים שמן במחבת. מוסיפים קוביות חזה עוף ומטגנים כ-4 דקות עד שהקוביות משנות צבע.
  • 3. מוסיפים אנשובי, סוכר סויה, שום, וצ'ילי ומקפיצים עוד כ-2
  • 3 דקות מסירים מהאש.
  • 4. מוסיפים לימון, מלח במידת הצורך, מוסיפים איטריות אורז, מערבבים.
  • 5. מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר, בצל אדום, למונגראס, צ'ילי אדום פרוס ועלי כוסברה מערבבים. טועמים ומתקנים, מעבירים לצלחת הגשה.
  • 6. קורעים עלי בזיליקום ומפזרים מעל ומעליהם מפזרים קשיו מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully