- 1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים כ-5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים כ-3 דקות.
-
- 2. במקביל, משפדים את רצועות העוף על שיפודי היקיטורי בצורה של "לתפור ולצופף" כך שכל השיפוד מלא.
-
- 3. מתבלים את הבטטה במעט שמן זית ומלח, מסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
-
- 4. מפרידים את עלי הכוסברה מן הגבעולים ומניחים בצד.
-
- 5. לרוטב: בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את השמן ומוסיפים את השום, הג'ינג'ר הפלפל והשאלוטס מטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כמון, מלח וסוכר ומערבבים ללא הפסקה.
-
- 6. מוסיפים את מיץ הליים, חמאת הבוטנים ואת חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שרתח, מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות נוספות. ומערבבים כל 2 דקות. מסירים מהאש.
-
- 7. הרכבת המנה: בקערה גדולה מערבבים את אטריות השעועית 3/4 מעלי הכוסברה ואת הבטטה ומסדרים על צלחת הגשה. מחממים תנור ל-230 מעלות ומפעילים את אופציית הגריל (במידה ואין ניתן אפשר לשים על אופצית התנור רגיל עם חום עליון). בתבנית אפייה קטנה מסדרים את שיפודי העוף ויוצקים מעט מן הרוטב על כל שיפוד. צולים בתנור כ-10 דקות ומוציאים.
-
- 8. לפני ההגשה יש לחמם במקצת את הרוטב. מסדרים את השיפודים על האטריות והסלט, יוצקים מן הרוטב בנדיבות. מקשטים במעט כוסברה ומגישים.