סלט פסטה צבעוני עם עוף
סלט צבעוני של פסטה עם רצועות עוף, עגבניות שרי ובזיליקום, שאפשר להכין מראש, לארוז ולאכול בכיף מחוץ לבית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 500 גרם (1 שקית) פסטה קצרה
- 300 גרם חזה עוף
- ענפי טימין
- שמן זית לצלייה, לשימון ולתיבול הפסטה
- 20 עגבניות שרי מכל מיני צבעים
- 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
- 3 כפות זיתי קלמטה קצוצים
- חופן עלי בזיליקום
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת צלייה. משמנים קלות את נתחי חזה העוף, מפזרים את עלי הטימין וצולים 2-3 דקות מכל צד, תלוי בעובי שלהם. מצננים ופורסים לרצועות.
- 2. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מצננים ומוסיפים מעט שמן כדי שלא יידבק.
- 3. מערבבים בקערה פסטה, עוף, עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, זיתים ובזיליקום. מוסיפים בלסמי ו-4 כפות שמן זית מערבבים ומתבלים.
- צמחונים? מחליפים את העוף בגבינת פטה.
- טבעונים? מחליפים את העוף בטופו וצולים על מחבת עם שמן זית ובלסמי.