פסטה עם פרחי כרובית צלויים
מנה צבעונית ופרחונית שמשלבת בין שתי אהבות מאוד גדולות- פסטה וכרובית. לחגיגה מצטרפים בצל סגול, צלפים ומיץ לימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת פסטה פנה טריקולור
- 1 כרובית מפורקת לפרחים
- 2 כפות טימין קצוץ (אופציונלי)
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות צלפים קצוצים גס
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ מלימון טרי
- מלח, פלפל לבן
- חצי זר כוסברה/ פטרוזיליה
- צ'ילי טרי קצוץ דק
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ע"ג האריזה, מצננים ומערבבים עם כף שמן זית.
- 2. מתבלים את הכרובית בכף אחת של שמן זית, טימין קצוץ, מלח ופלפל לבן ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. צולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כחצי שעה.
- 3. מערבבים את הפסטה יחד עם הכרובית החמה, הבצל הקצוץ, הצלפים, הצ'ילים והכוסברה ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
- טיפ: שימוש במלח ים אטלנטי בתיבול הסלט ישדרג את המנה.