ספגטי ברוטב פלפלים קלויים
מחליפים את רוטב העגבניות הסטנדרטי ברוטב פלפלים קלווים
מצרכים
- עבור 4-6 סועדים
- 1 חבילה ספגטי מס' 5,
- 300 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות קטנות
- 10-12 פלפלים צהובים
- 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- קורט מלח ופלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 150 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפלפלים: מחממים תנור ל-250 מעלות. מסדרים את הפלפלים הצהובים בשתי תבניות, וצולים כ-40 דקות, עד שהם חרוכים מכל הצדדים. מעבירים לסיר ומכסים לרבע שעה. מסירים את הקליפה הדקה של הפלפלים, מנקים מגרעינים וסיבים. במעבד מזון טוחנים את הפלפלים לקרם אחיד.
- 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ועוצרים דקה אחת לפני.
- 3. במחבת גדולה ורחבה יוצקים את קרם הפלפלים, מוסיפים 3/4 כוס שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מערבבים בעדינות. מוסיפים קוביות קטנות של חלומי ואת הפסטה המבושלת ישר מהסיר ללא סינון. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.