פרפלה עם דלורית צלויה

לא תמיד צריך לעבוד קשה במטבח בשביל ליהנות מארוחה נפלאה. פסטה עם קוביות דלורית, חמאת מרווה ושום, המוגשת עם פרמזן מגורר מעל, היא ההוכחה לכך.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-2-3 מנות:
  • 1/2 חבילת פסטה פפרפלה (פפיונים)
  • 1 דלורית (משקל 80 גרם בערך)
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום כתושות
  • עלים מ-3 גבעולי מרווה
  • קורט אגוז מוסקט טחון (רשות)
  • 10 גבעולי עירית קצוצים דק, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הדלורית, חוצים לאורך, מרוקנים את הזרעים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
  • 2. מסדרים את קוביות הדלורית על נייר אפייה, מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-30 דקות או עד שהן מתרככות ומזהיבות.
  • 3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים את מי הבישול.
  • 4. במחבת ממיסים את החמאה יחד עם השום הכתוש ועלי המרווה. מטגנים מעל להבה בינונית בערך דקה, מוסיפים את הדלורית האפויה, קורט אגוז מוסקט, את הפסטה המבושלת ובערך מצקת של מי בישול הפסטה. מערבבים בעדינות, עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 5. מגישים עם עירית קצוצה מעל ופרמזן.
  • פסטה עם בטטה ופרמזן

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • פסטה עם פרחי כרובית צלויים

  • פסטה ים תיכונית

  • קנלוני בטטות וגבינות

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • ריזוטו פרימוורה מפתיתים

  • פתיתים א-לה פוטנסקה

  • רוטב עגבניות עם טוויסט פיקנטי

  • ספגטי עם קישואים

  • ספגטי ברוטב פלפלים קלויים

  • סלט פסטה עם בטטה ועדשים

  • פסטה ברוטב נפוליטני

  • בולונז טבעוני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully