מתכונים חמים

פרפלה עם דלורית צלויה

לא תמיד צריך לעבוד קשה במטבח בשביל ליהנות מארוחה נפלאה. פסטה עם קוביות דלורית, חמאת מרווה ושום, המוגשת עם פרמזן מגורר מעל, היא ההוכחה לכך.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2-3 מנות:
  • 1/2 חבילת פסטה פפרפלה (פפיונים)
  • 1 דלורית (משקל 80 גרם בערך)
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום כתושות
  • עלים מ-3 גבעולי מרווה
  • קורט אגוז מוסקט טחון (רשות)
  • 10 גבעולי עירית קצוצים דק, להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הדלורית, חוצים לאורך, מרוקנים את הזרעים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
  • 2. מסדרים את קוביות הדלורית על נייר אפייה, מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-30 דקות או עד שהן מתרככות ומזהיבות.
  • 3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים את מי הבישול.
  • 4. במחבת ממיסים את החמאה יחד עם השום הכתוש ועלי המרווה. מטגנים מעל להבה בינונית בערך דקה, מוסיפים את הדלורית האפויה, קורט אגוז מוסקט, את הפסטה המבושלת ובערך מצקת של מי בישול הפסטה. מערבבים בעדינות, עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 5. מגישים עם עירית קצוצה מעל ופרמזן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully